Mićanović: Ne bih rizikovala sve zbog telefona

Navode prijave neću komentarisati, jer sam izjašnjenje dala Advokatskoj komori, samo ću reci da nema apsolutno nikakve logike da svoj telefon, sa dvije službene kartice, otvorenim nalozima za Facebook, viber, messenger i gmail, dam bilo kome, posebno ne pritvorenom licu
383 pregleda 24 komentar(a)
Snežana Mićanović, Foto: Privatna arhiva
Snežana Mićanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.11.2014. 07:50h

Advokatica Snežana Mićanović kazala je da je prijava protiv nje podnijeta Advokatskoj komori Crne Gore “potpuni apsurd”.

Mićanovićeva je reagovala na jučerašnji tekst u “Vijestima” pod naslovom “Ubacila mobilni u džep robijaša?”:

“Prijava, kao i vaš tekst objavljen povodom ovog događaja je potpuni apsurd. Jedina istina u čitavom tekstu je to da je protiv mene podnijeta prijava i da sam dala podrobno izjašnjenje Advokatskoj komori. Nije istina da me prije objavljivanja ovog teksta kontaktirao novinar ’Vijesti’, niti sam od istog primila bilo kakvu poruku, jer da jesam, sigurno bih dala objašnjenje.

Navode prijave neću komentarisati, jer sam izjašnjenje dala Advokatskoj komori, samo ću reci da nema apsolutno nikakve logike da svoj telefon, sa dvije službene kartice, otvorenim nalozima za Facebook, viber, messenger i gmail, dam bilo kome, posebno ne pritvorenom licu.

Takođe bih navela da je mobilni telefon pronađen u donjem vešu pritvorenog lica, pa se pitam kako je tamo dospio? Još želim istaći da je sadržina teksta u potpunosti suprotna sa sadržinom službene zabilješke službenika ZIKS-a, koji je navodno vidio da sam stavila telefon u džep pritvorenom licu, a koja je meni dostavljena uz disciplinsku prijavu. Posebno želim da napomenom da je Igor Radulović nakon ovog događaja priznao da je iskoristio moju nepažnju i „pozajmio“ telefon za svoje potrebe, te da ja nemam nikakve veze sa tim, što se može potvrditi iz poruka koje sam primila nakon ovog događaja.

Budući da postupak protiv mene još uvijek nije pokrenut, sačekaću odluku disciplinskog tužioca, povodom predmetne prijave, a potom ću zaštitu svojih prava potražiti na sudu, jer mi je nanijeta ogromna šteta. Ja sam advokat na početku karijere, planiram da se bavim ovim poslom do penzionisanja i da živim od svog rada, tako da zbog jednog telefona, čija je vrijednost 120 eura, ne bih žrtvovala svoju karijeru i ugled”.

Odgovor novinara sjutrašnjem broju

Bonus video: