Suđenje za iznudu u "Gardenu": Reket nisu ni čuli ni vidjeli

I svjedoci tvrde da su se optuženi vlasniku lokala sporne noći žalili na hranu. Niko nije čuo da je iko pominjao davanje bilo kakvog novca
1032 pregleda 3 komentar(a)
Željko Bulatović, Foto: Vesko Belojević
Željko Bulatović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.11.2014. 17:52h

Niko od saslušanih svjedoka nije navodno vidio, ni čuo da su Vidoje Stanišić, Saša Klikovac i Željko Bulatović pokušali da reketiraju vlasnika “Gardena” Mirka Simonovića. To je rečeno u nastavku suđenja trojki optuženoj za pokušaj iznude.

Presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

I svjedoci tvrde da su se optuženi vlasniku lokala sporne noći žalili na hranu. Niko nije čuo da je iko pominjao davanje bilo kakvog novca.

“Sjećam se da mu se Bulatović obratio malo jačim tonom, rekavši mu da tu stalno jede i potom ga je uhvatio za nos i prodrmao ga”, rekao je šanker restorana Miodrag Burzanović.

Burzanović, Milinko Vujasin, Radomir Brajović, Vladica Radević i Luka Perić takvim svjedočenjem praktično su potvrdili odbranu optuženih.

I Simonović je na prethodnom pretresu naprasno promijenio iskaz dat kod tužioca, gdje je tvrdio da su tražili novac kako ga dalje ne bi maltretirali.

Ni na video-snimcima koji su odgledani juče ne vidi se ništa, osim detalj kada je Bulatović u nekom trenutku Simonovića uhvatio desnom rukom za nos.

Branioci optuženih su u završnim riječima tražili ukidanje pritvora za optužene, jer smatraju da nema dokaza da su počinili krivično djelo.

Simonović je na suđenju tvrdio da mu optuženi nijesu tražili novac, već da se Bulatović 1. avgusta žalio da je više puta imao stomačne probleme od hrane koju je pojeo u tom lokalu. On je rekao da je kod tužioca izmislio priču o reketu, da mu ljudi iz kriminalnog miljea ne bi više dolazili u restoran.

Optuženi su poznati policiji - u Višem sudu protiv Stanišića i Klikovca vodi se proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Bonus video: