Marković se okreće radu sa mladima

"Zadovoljan sam karijerom. Imao sam prilike da igram u velikim klubovima i sarađujem sa najboljim stručnjacima i igračima.", kaže Marković za "Vijesti"
122 pregleda 0 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Milan Marković, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 02.09.2014. 16:45h
Poslije pune dvije decenije igranja, računajući i mlađe kategorije, odlučio je da stane - bivši dugogodišnji kapiten Budvanske rivijere, ali i odbojkaške reprezentacije Crne Gore Milan Marković odlučio je da završi igračku karijeru. Odluka koja i nije sasvim neočekivana, s obzirom na to da je ljetos završio reprezentativnu karijeru i najavio da zbog odnosa sa Slobodanom Boškanom, crnogorskim selektorom i trenerom Budvanske rivijere, više ne vidi sebe u dresu crnogorskog šampiona…
"Iako sam vjerovatno mogao da odigram još sezonu ili dvije, mislim da je pravo vrijeme za završetak karijere. Poslije 20 godina igranja dođe do zasićenja, što je bio znak da razmisljam i o drugim izazovima. Kako sam za sport jako vezan, pokušaću svojim znanjem i iskustvom da doprinesem razvoju odbojke u Crnoj Gori", kaže za „Vijesti” jedan od najtrofejnijih crnogorskih odbojkaša u istoriji.
Pored 40-ak nastupa za Crnu Goru, Marković je oko 75 puta igrao i za reprezentaciju bivše Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore. Bio je dio selekcije koja je igrala na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine (peto mjesto). Ima osvojeno srebro (2005) i bronzu (2004) u Svjetskoj ligi.
Marković je ponikao u Budućnosti, iz koje se nakon četiri sezone, 2000. godine preselio u Budvansku rivijeru, i u prvoj sezoni osvojio je titulu prvaka Jugoslavije (2001), prvu za crnogorsku odbojku, a potom i dva Kupa (2001, 2002).
Inostranu karijeru je počeo 2003. godine, a nije imao sreće da se okiti titulom u četiri finala, dva sa Olimpijakosom (prvenstvo i Kup), IBV Instanbulom (prvenstvo) i Galatasarajem (Kup). Prije četiri godine se vratio u Budvansku rivijeru sa kojom je osvojio četiri duple krune u Crnoj Gori i dva puta izborio plasman u 2. rundu LŠ.
"Zadovoljan sam karijerom. Imao sam prilike da igram u velikim klubovima i sarađujem sa najboljim stručnjacima i igračima. Sve to uz život u raznim evropskim gradovima. Svakako je veliki dio moje sportske karijere vezan za Budvansku rivijeru, gdje sam se formirao kao igrač i završio karijeru uz mnogo uspjeha. Najljepši momenti su osvajanje prve titule sa Budvanskom rivijerom, kao i učešće na OI u Atini. Ostaje žal što nisam učestvovao sa reprezentacijom Crne Gore na nekom velikom takmičenju tako da taj zadatak ostaje generacijama koje dolaze", dodaje Marković.
Završetkom karijere Marković se ne oprašta od odbojke, naprotiv - svoje znanje i iskustvo će prenositi na najmlađe, zajedno sa nekadašnjim saigračem iz Budvanske rivijere, Časlavom Peroševićem. U toku je formiranje novog kluba, OK Akademija Podgorica…
"Isključivo ćemo se baviti radom sa mlađim kategorijma (dječaci i djevojčice od 9 do 15 godina). Potrudićemo se da naše znanje i iskustvo prenesemo na ozbiljan i savremen način", zaključio je Marković.

Bonus video: