Pjesnikinja Tanja Bakić na festivalu u Makedoniji

Kulturna manifestacija “Poetska noć u Velestovu” ustanovljena je 1989. godine, i predstavlja jednu od najznačajnijih tog tipa u Ohridu
82 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bakić, Foto: Privatna arhiva
Tanja Bakić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.08.2014. 14:27h

Crnogorska pjesnikinja Tanja Bakić učestvovaće na značajnoj makedonskoj kulturnoj manifestaciji “Poetska noć u Velestovu”, koja se održava u periodu od 15. do 18. avgusta u Velestovu i Ohridu.

Programom manifestacije prvog dana biće upriličen pjesnički portret ugledne makedonske književnice, Katice Kulavkove, nakon čega slijedi otvaranje grupne likovne izložbe, čiji su autori članovi Centra za kulturu Protok ARTerija iz Ohrida.

U subotu, 16. avgusta, u Centru za kulturu “Grigor Prličev” u Ohridu, održava se internacionalni poetski recital, gdje će pored Tanje Bakić, svoje stihove govoriti: Patrik Koter iz Irske, Zoran Jakimoski iz Makedonije i Barbara Pogačnik iz Slovenije. U ponedjeljak, 18. avgusta, u biblioteci “Grigor Prličev” u Ohridu biće upriličena i promocija makedonskog izdanja knjige stihova Bakićeve, “Sjeme i druge pjesme”, koju je početkom godine objavila izdavačka kuća PNV Publikacii sa sjedištem u Skoplju.

Kulturna manifestacija “Poetska noć u Velestovu” ustanovljena je 1989. godine, i predstavlja jednu od najznačajnijih tog tipa u Ohridu i Makedoniji. Na ovogodišnje, dvadeset i šesto izdanje manifestacije, pozvani su pjesnici, kritičari i umjetnici iz Makedonije, Irske, Slovenije i Crne Gore.

Tanja Bakić diplomirala je i magistrirala na anglističkoj katedri Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Piše poeziju, eseje i prevodi sa engleskog jezika. K.V.

Bonus video: