Piperović odgovorio Saviću: Reći ću im zašto nisi za predsjednika Suda

Savić je u prijavi objasnio da je Piperović, kao branilac Rajka Kuljače, uvrijedio sutkinju Valentinu Pavličić
268 pregleda 8 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.07.2014. 07:03h

Advokat Zoran Piperović, reagovao je na navode da ga je predsjednik Višeg suda Boris Savić prijavio Advokatskoj komori jer je teže povrijedio Kodeks advokata.

“Vijesti” prenose njegovo reagovanje u cjelini: “Jednom sam, u kolumni, napisao da je predsjednik Višeg suda došao na to mjesto ni kriv, a još više, sada je očigledno, ni dužan. Za tu rečenicu mogao je onomad da podnese disciplinsku prijavu Komori. I bila bi jednako logična i dopuštena, kao i ova. Pametan nikada ne otkriva mane. Zato je i pametan. Jer ih je svjestan. Onaj drugi, mislim drugi u odnosu na pametnoga, to ne zna. I ne zna da ne zna. Pa mu neko šapne da nešto napiše. Jer taj neko zna, da ovaj što ne zna, zna toliko. Da se potpiše ispod nečega. I da u 21. vijeku prijavi slobodnog čovjeka i nesputanog kritičara zbog termina koji je nekome zaparao uši.

A upotrijebljen je kada je u obrazloženju jedne presude, između ostalog, pokušan da bude obrukan časni kolega advokat (Vasilije) Knežević, kojem je u lice rečeno, bez pardona, da je branio okrivljene. Umjesto da je zastupao kao punomoćnik oštećenu Opštinu Budva. E, tu nije obrukana cijela crnogorska advokatura. I ako jeste.

Ili kad Kuljača dobije pet godina u državi Crnoj Gori zato što Zavala invest divlje gradi na istoimenom poluostrvu. A onda na Javnom servisu 2014. gledamo svečano otvaranje vila. Kojem je nazočna sva crnogorska državna elita. Osim predsjednika Savića. Koji je te svečarske noći bio zauzet pisanjem disciplinske prijave. Rekoh li ono na početku da sam izjavio kako je on došao ni kriv ni dužan, tu gdje je. Jesam. Onomad nijesam obrazložio tu moju tvrdnju. Eto, kako nedorečenost nikad ne spava i uvijek traži da se kao hendikep koji nedostaje za neku tvrdnju, naknadno ispravi. Sada ću to da uradim pred disciplinskim tužiocem. Za nauk državi. Da je niko ne može nagrditi kao onaj ko treba da joj ugled štiti”, napisao je Piperović.

Savić je u prijavi objasnio da je Piperović, kao branilac Rajka Kuljače, uvrijedio sutkinju Valentinu Pavličić, nakon presude u predmetu “Zavala”.

Pošto je njegov klijent osuđen na pet godina zatvora, Piperović je presudu okarakterisao kao "bruku" i "nesretnu" i rekao da niko nije razumio šta je sutkinja htjela da kaže.

Iz Višeg suda su dan kasnije reagovali, navodeći da takve ocjene nijesu primjerene i da se ne mogu smatrati “elementarno pristojnim”.

Na te tvrdnje Suda, Piperović se “ispravio”, rekavši da presuda nije bruka, već “bruka nad brukama”.

Bonus video: