Uhapšeno sedam carinika, pomagali u švercu cigareta?

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su najmanje sedmoricu barskih carinika zbog sumnje da su povezani sa švercom cigareta vrijednih 1.400.000 eura koje su zaplijenjene početkom avgusta, u kamionu na putu Bar-Podgorica
494 pregleda 26 komentar(a)
šverc cigareta, Foto: Filip Roganović
šverc cigareta, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.08.2018. 05:55h

Zbog sumnje da su učestvovali u švercu cigareta juče je u Baru uhapšeno nekoliko službenika Uprave carina, saznaju "Vijesti" od izvora bliskog istrazi.

Prema istim informacijama, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja lisice na ruke stavili su najmanje sedmorici, čije hapšenje je tražilo Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

To tužilaštvo sumnjiči ih da su povezani sa švercom cigareta koje su zaplijenjene početkom avgusta, u kamionu koji se od Bara kretao ka Podgorici.

Nakon hapšenja carinika službenici SPO gotovo čitav dan češljali su carinsku dokumentaciju i izuzimali dokaze.

Iz Uprave carina i Specijalnog tužilaštva nijesu se zvanično oglašavali zbog jučerašnjeg hapšenja.

"Vijesti” saznaju da je juče saslušana još jedna žena u vezi sa ovom istragom, ali da je nakon saslušanja puštena.

SDT navodno istražuje da li su uhapšeni carinici i ranije žmurili na krijumčarenje cigareta iz barske luke.

Šleper švercovanij cigareta, koji je navodno iz Luke izašao uz odobrenje nekog od carinika, zaplijenili su pripadnici SPO početkom avgusta.

Tada su uhapsili Barane Dragana Šuštera i Radovana Brajkovića i Podgoričanina Stefana Vujačića. Dan kasnije uhapšen je i četvrti osumnjičeni P. M.

Vrijednost tada zaplijenjenih cigareta je oko 1.400.000 eura.

Šleper sa cigaretama bez akciznih markica navodno je napustio Luku Bar i krenuo prema glavnom gradu, kada ga je presreo SPO.

Iz Uprave policije tada je saopšteno je da je oduzeto oko 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica.

Prema informacijama “Vijesti” istraga je tada nastavljena u skladištima slobodne zone u Luci Bar, gdje su, prema sumnjama, utovarene te cigarete, ali rezultati provjere skladišta još nijesu poznati.

Bonus video: