Presuda saobraćajcima: Petroviću i Škatariću po dvije godine zatvora

Za to krivično djelo propisana je kazna od dvije do 12 godina zatvora
274 pregleda 15 komentar(a)
Auto policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Auto policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.06.2014. 08:59h

Saobraćajni policajci Željko M. Petrović i Tomislav V. Škatarić, osuđeni su na po dvije godine zatvora zbog produženog krivičnog djela primanje mita.

Tu odluku donijelo je juče specijalno vijeće sutkinje Valentine Pavličić u Višem sudu u Podgorici.

Pavličić je u obrazloženju prvostepene presude pojasnila da je, prema zakonu, za to krivično djelo propisana kazna od dvije do 12 godina zatvora.

U presudi piše da su saobraćajni policajci u martu i aprilu 2013. godine, uzeli novac kako ne bi izvršili službenu radnju, odnosno napisali prekršajne prijave vozačima zbog prekoračenja brzine.

On su od Vasa Ulića primili 10 eura, koji ih je častio da popiju kafu, a zauzvrat nisu mu napisali nalog zbog prekoračenja brzine.

Od Samira Pepića su 26. marta primili neutvrđeni iznos novca, dok su 1. aprila od NN vozača primili sto eura.

Istog dana su od Hasanagaj Rustema u podgoričkom naselju Zabjelo, primili 15 eura, dok su od Nebojše Boljevića, koji je vozio “tojotu land kruzer” primili nepoznatu količinu novca.

Sutkinja je kazala da je krivica dokazana mjerama tajnog nadzora, jer su im u policijskom vozilu "presretač" postavljeni uređaji koji su snimili razgovore okrivljenih.

Petrović je ranije kazao da nije primio mito, već da je časno i pošteno radio.

"Tvrdim da kao saobraćajni policajac, vozač policijskog vozila radara presretača, nikada nisam uzeo mito. Niti sam primio mito, niti sam tražio mito. To je smiješna optužnica od strane policije", kazao je na glavnom pretresu.

I Škatarić je tada negirao navode optužnice.

"Nikada nisam primio mito za neku službenu radnju, niti sam zahtijevao da uzmem novac da bih nekome učinio korist. Osobe koja se pominju u optužnici ne poznajem", kazao je u odbrani Škatarić.

Bonus video: