Treći pokušaj Drogbinih „slonova” za nokaut fazu

Koliko mogu „slonovi”, vidjeće se već protiv Japana koji se igra u noći između subote i nedjelje u tri sata.
0 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.06.2014. 16:34h

Iako su tim prepun skupih zvijezda svjetskog fudbala, Obala Slonovače nikada nije uspjela da prođe grupnu fazu. Didijeu Drogbi, Jaji i Kolo Tureu, čini se da se napokon posrećilo, pošto u njihovoj grupi C nema velikih svjetskih selekcija.

Koliko mogu „slonovi”, vidjeće se već protiv Japana koji se igra u noći između subote i nedjelje u tri sata.

"Mi smo kod prvog učešća 2006. godine bili u zemlji snova. Debitantsko učešće, a mi previše naivni da bismo znali kako da zadržimo fokus. Četiri godine kasnije smo bili bolji, značilo je prethodno iskustvo i sada u timu imamo dosta igrača koji su “preživjeli” posljednje dvije najveće smotre. Naučili smo lekcije i to znanje prenosimo mlađim igračima kako bismo konačno stigli do plej-ofa", kazao je 33-godišnji defanzivac Kolo Ture.

A zadatak ipak neće biti lak na startu, pošto je Japan ekipa koja je klasu potvrdila u pripremnom periodu. „Samuraji” su nakon remija sa Holandijom (2:2), nanizali šest pobjeda.

"Posljednji rezultati pokazuju da smo radom sa selektorom Albertom Zakeronijem u posljednje četiri godine uspjeli da unaprijedimo igru. Naš napadački stil, pri kojem ne zaboravljamo na odbranu, daje rezultat. Vidjećemo kako će to proći na Svjetskom prvenstvu", kazao je najpopularniji japanski igrač, Kejsuke Honda.

„Samuraji” su redovni učesnici Mundijala od 1998. godine a upravo zahvaljujući golovima Honde prošli su u nokaut fazu prethodnog Mundijala. U prvoj utakmici razigravanja na penale su eliminisani od Paragvaja.

Bonus video: