Gojko Ćuk: Biće nam lakše jer ih sada bolje poznajemo

"Očekujem pobjedu i idemo na sva tri boda, koja bi nam mnogo značila u borbi za završnicu, odnosno polufinale", zaključio je Gojko Ćuk
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2014. 00:28h

Ako bi i danas, u Valbžihu, savladali Poljsku, odbojkaši Crne Gore bi već na startu Evropske lige ostvarili, vjerovatno, presudan korak ka jednom od prva dva mjesta u grupi A koja vode u polufinale. Činjenica da Poljaci ovu Evropsku ligu (prvi put) igraju sa juniorskim sastavom, jer najbolji tim igra Svjetsku ligu, prilika je kakva se ne smije propustiti.

Vidjelo se to u petak u Milicu, kada je bilo evidentno da je kvalitet, ali i iskustvo na strani izabranika Slobodana Boškana. Da nije bilo opuštanja i pada koncentracije u drugom (vodili 9:5) i četvrtom setu (9:3), naši odbojkaši bi meč, kao što je trebalo biti, priveli u tri, eventualno četiri seta, sa sva tri boda. Ovako, “crveni” su uzeli dva, a mlađanom domaćinu ostavili jedan, što bi Poljacima moglo da da krila u drugom duelu.

"Zasluženo smo pobijedili, iako mislim da smo mogli i ubjedljivije. Vjerovatno nas je taj lako dobijeni set malo opustio, dok smo njih time potpuno vratili u igru. Međutim, ta pobjeda je veoma važna, jer je Poljska odbojkaška velesila", kaže Gojko Ćuk za sajt OSCG, srednji bloker naše reprezentacije.

S obzirom da je Poljska sa B timom bila potpuna nepoznanica za našu selekciju uoči prvog duela, za očekivati je da situacija bude drugačija u drugom meču, jer će stručni štab naše selekcije sada imati više informacija o protivniku. To bi moglo da donese prevagu za lakši trijumf…

"Mislim da će nam biti lakše za igranje u drugom meču, jer ćemo sada imati mnogo više podataka o njima, njihovoj igri, nego što je to bio slučaj prije prvog susreta. Dobro ćemo skenirati prvu utakmicu i vidjeti koje su im mane. Očekujem pobjedu i idemo na sva tri boda, koja bi nam mnogo značila u borbi za završnicu, odnosno polufinale", zaključio je Ćuk, protekle dvije sezone član rumunske Unireje Dež, od iduće igrač francuskog Šomona.

Današnja utakmica u Valbžihu počinje u 17.30 časova.

U drugom meču ove grupe, Rumunija je kod kuće, u Krajovi, bila bolja od Grčke 3:2 (25:18, 22:25, 23:25, 25:16, 16:14), i tako se revanširala za poraz u petak od 3:0.

Delegacija OSCG na svečanoj ceremoniji u “Ulici slavnih”

Nakon utakmice Poljska – Crna Gora u Milicu, na gradskom trgu je održana svečana ceremonija otkrivanja otisaka šaka u odbojkaškoj “Ulici slavnih” Andree Gardinija, Andree Anastazija, Vilfreda Leona, Magdalene Slive, Artura Popka i Karča Kiralija.

Odbojkaški savez Crne Gore predstavljali su generalni sekretar Ivan Bošković, selektor Slobodan Boškan i kondicioni trener Slobodan Aćimov.

Galerija

Bonus video: