Pobjeda za kraj uspješnog avgusta

Crnogorski odbojkaši večeras (20 sati) u gostima protiv Islanda igraju meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
65 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 26.08.2018. 09:14h

Iako će se bodovi protiv posljednjeplasirane selekcije u grupi brisati po završetku kvalifikacija, pobjeda u večerašnjem meču protiv Islanda omogućiće crnogorskim odbojkašima da rasplet borbe za plasman na Evropsko prvenstvo, u januarskim utakmicama, dočekaju na željenoj poziciji.

Na polovini kvalifikacija, u grupi C, naime, izabranici Veljka Bašića su prvi na tabeli, sa dvije pobjede i porazom, odnosno sedam bodova. To je pozicija koja direktno vodi na EP, koje će se naredne godine održati u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji.

Drugoplasirana Slovačka i trećeplasirana Moldavija imaju, takođe, po dvije pobjede iz tri meča, ali imaju bod, odnosno dva manje od naše selekcije.

Island je autsajder grupe, nema osvojen ni set u prva tri meča, pa bi bilo veliko iznenađenje da i večeras (20 sati po našem vremenu, 18 po lokalnom) u Kopavoguru bude ispod 3:0 za Crnu Goru…

"U Baru se vidjelo da je evidentna razlika u kvalitetu između naše i njihove reprezentacije, i opravdali smo ulogu favorita. Nadam se da će i u drugom meču biti isto", kazao je korektor naše reprezentacije Aleksandar Minić.

Nakon startnog poraza u Moldaviji sa 3:2, u meču u kojem su naši odbojkaši ispustili vođstvo od 2:0 u setovima, uslijedila su dva maksimalna trijumfa u Baru, prvi protiv Slovačke, selekcije za najvećim rejtingom u grupi, a onda i onaj očekivan protiv Islanda.

"U meč sa Islandom moramo ući maksimalno i bez opuštanja od prvog poena, jer se u Baru, u drugom setu, vidjelo, kada smo “spali” na njihov nivo igre, da je to bilo mučenje, igra poen za poen, maltene do završnice seta, kada smo dobrim servisom i sa nekoliko blokova osvojili taj set. Nadam se da neće biti opuštanja na njihovom terenu, da ćemo od početka svih setova da nametnemo našu igru, da se odmah odlijepimo kako se ne bismo mučili na kraju", dodao je Minić.

Svi u našoj reprezentaciji su svjesni da je rasplet u grupi u januaru, kada će, vjerovatno, i jedna pobjeda biti dovoljna za prvi plasman na veliko takmičenja kada je crnogorska odbojka u pitanju.

"Želim svim saigračima i trenerima uspješne klupske karijere u predstojećoj sezoni, pa da se u januaru okupimo u dobrom raspoloženju, i nastavimo kvalifikacije u dvije najvažnije utakmice u ovom ciklusu. Naravno, i da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo", zaključio je Minić.

U drugom meču 4. kola, od 16 sati sastaju se Moldavija i Slovačka.

Bonus video: