Berane: Policija rasvijetlila krađe, pronađena i puška u ilegalnom posjedu

"Naime, službenici CB Berane su, 21.08.2018. godine, lišili slobode R.B. (25) iz Kosova, nastanjenog u Beranama i M.K. (18) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili tri krivična djela teška krađa", saopšteno je iz Uprave policije (UP)
112 pregleda 0 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 22.08.2018. 11:45h

Beranska policija rasvijetlila je tri krađe i tom prilikom juče uhapsila dvije osobe.

Uhapšeni su R.B. (25) sa Kosova, koji je nastanjen u Beranama i M.K. (18), takođe iz Berana.

Beranska policija izvršila je i preters pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.G. (38) iz ovog grada. Tom prilikom pronašli su i oduzeli vojničku pušku M48 u ilegalnom posjedu. Protiv R.G. je podnijeta krivična prijava.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadežnosti, rasvijetlili tri krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela. Takođe, službenici CB Berane su prilikom pretresa jedne lokacije pronašli i oduzeli pušku u ilegalnom posjedu a protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, službenici CB Berane su, 21.08.2018. godine, lišili slobode R.B. (25) iz Kosova, nastanjenog u Beranama i M.K. (18) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili tri krivična djela teška krađa", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni su, kako se sumnja, navedena krivična djela počinili na štetu tri osobe tokom avgusta ove godine, na način što su provaljivali u kuće oštećenih lica, koje se nalaze na teritoriji Opštine Berane, a kojom prilikom su, sumnja se, otuđivali vrijedne stvari kao što su zlatni i srebrini nakit, satove i oružje.

"Otuđene stvari su, kako se sumnja, prodavali nepoznatim licima za određeni iznos novca", kazali su iz UP.

R.B. i M.K. su uz posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji je za ove osobe donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Nadalje, službenici beranske policije su, 20.08.2018. godine, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.G. (38) iz Berana. Tom prilikom službenici policije su pronašli i oduzeli vojničku pušku M48 u ilegalnom posjedu. Oduzeta puška biće upućena u Forenzički centara radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv R.G. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključili su iz UP.

Bonus video: