Zbog ranjavanja nožem dvije i po godina zatvora

Radovan Zonjić (26) je oštricom noža, dužine 10 santimetara, udario Aleksandra Braunovića dva puta u predjelu desnog rebra i nanio mu teške tjelesne povrede, opasne po život
188 pregleda 1 komentar(a)
nož, napad nožem, Foto: Shutterstock.com
nož, napad nožem, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.04.2014. 14:13h

Radovan Zonjić (26) osuđen je u Višem sudu u Bijelom Polju zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, na dvije i po godine zatvora, dok su njegovi sugrađani Dražen Ćirović (24), Slavko Marković (30) i Goran Braunović (44), zbog učestvovanja u tuči osuđeni na po tri mjeseca zatvora.

Zbog istog djela Kolašinci Željko Zonjić (28), Đoko Drljević (24), Zoran (23) i Igor Rakočević (22) kažnjeni su na po tri mjeseca uslovno na godinu dana.

Radovan Zonjić je 27. jula 2013. sat iza ponoći, u centru Kolašina ispred jednog ugostiteljskog objekta, u tuči između dvije grupe mladića, s umišljajem pokušao da liši života Aleksandra Braunovića i Đoka Drljevića.

Zonjić je oštricom noža, dužine 10 santimetara, udario Braunovića dva puta u predjelu desnog rebra i nanio mu teške tjelesne povrede, opasne po život, dok je Drljevića ranio u predjelu gornjeg dijela desne polovine grudnog koša, i nanio mu lake tjelesne povrede.

Ostali optuženi se terete za učestvovanje u tuči, jer su se međusobno udarali nogama i rukama.

Obrazlažući presudu sudija Jokan Varagić je kazao da je Zonjić bio sposoban da shvati značaj djela i želio njegovo činjenje, nanoseći Braunoviću povrede opasne po život.

"Sud nije prihvatio odbranu optuženog da se on te večeri branio i da je samo mahao nožem, jer su, između ostalog, sudskim vještačenjem utvrđene ubodne rane, a ne posjekotine", kazao je sudija Varagić.

Bonus video: