Moraju da se vade protiv najjačeg u grupi

Nakon poraza od Grčke, crnogorske odbojkašice u nastavku kvalifikacija za EP danas (17) u Baru dočekuju Ukrajinu
1 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 19.08.2018. 10:01h

Grčka je na papiru direktan konkurent za barem drugo mjesto u grupi koje, takođe, donosi plasman na Evropsko prvenstvo. Maksimalan poraz od tog rivala u gostima, na startu nadmetanja u kvalifikacionoj grupi C, je, i te kako, težak za crnogorske odbojkašice, i može biti presudan u borbi za vizu za šampionat Starog kontintenta.

Posebno imajući u vidu da izabranice Dragana Nešića danas u barskoj „Topolici“ (17 sati, ulaz slobodan) očekuje duel sa najjačom ekipom u grupi, selekcijom Ukrajine, koja je na startu, kod kuće, lako porazila Ukrajinu, sa 3:0.

"Poslije teške utakmice u Grčkoj, koju smo, nažalost, izgubili, i nismo igrali na nivou, očekuje nas duel sa Ukrajinom, favoritom u našoj grupi. To je ekipa koja je na dobrom nivou, ali očekujem da pred našom publikom i sa publikom koja će nam pomoći, ostvarimo rezultat i anuliramo lošu utakmicu koju smo odigrali protiv Grčke. Zamolio bih publiku da nas isprati i da bude uz nas", rekao je Nešić.

Naša ženska selekcija je na prekretnici, pobjeda protiv favorizovane Ukrajine bi „izbrisala“ poraz od Grčke, i vratila bi „crvene“ u trku za plasman na Evropsko prvenstvo. Poraz bi, međutim, znatno udaljio Crnu Goru od proklamovanog cilja, mogao bi i da predstavlja psihološki udarac za naše odbojkašice u nastavku kvalifkacija (Tanja Bokan i drugarice u srijedu, takođe, u Baru dočekuje Norvešku).

"Očekuje nas težak meč protiv reprezentacije Ukrajine. Bez obzira na to, smatram da nam njihov stil igre više odgovara od onog koji ima selekcija Grčke. Svakako da će nam značiti ukoliko što više navijača dođe u „Topolicu“, da nas podrži i bodri na ovoj utakmici", kazala je Ksenija Ivanović, primač servisa naše reprezentacije.

Bonus video: