Nakon što je "razvalio" u Ligi šampiona, Marko Bojić ide u ruski Kuzbaš?

Bojić bi u Kuzbašu, trenutno pretposljednjoj ekipi u Plavoj grupi Super lige Rusije, trebao da zamijeni francuskog reprezentativca Ervina Ngapeta, koji je raskinuo ugovor
89 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2014. 14:40h

Iako je ugovorom još godinu i po dana vezan za budvanski klub, Marko Bojić će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u Rusiji, objavili su brojni odbojkaški portali!

Sjajne partije u ovogodišnjoj Ligi šampiona izbacile su Bojića u prvi plan, a najkonkretniji je bio superligaš Kuzbaš iz Kemerova, koji je poslao ponudu “koja se ne odbija”.

Bojić bi u Kuzbašu, trenutno pretposljednjoj ekipi u Plavoj grupi Super lige Rusije (tri pobjede i šest poraza), trebao da zamijeni francuskog reprezentativca Ervina Ngapeta, koji je raskinuo ugovor.

Ostaje da se Bojić dogovori sa predsjednikom kluba Milošem Marovićem o modalitetu raskida ugovora (obeštećenje).

Ako sve protekne po njegovim planovima, Bojić će se vratiti u Rusiju nakon pola godine, jer je drugu polusezonu u prošloj sezoni proveo u Jaroslaviču.

Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, nakon čega je pet sezona bio član Budućnosti (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda se otisnuo van zemlje.

Prvo je igrao u grčkom PAOK-u (bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), a onda u poljskoj Rešoviji (uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), rumunskoj Konstanci i Jaroslaviču, da bi prošlog ljeta stigao u Budvu...

Ćaćić i Šuljagić imaju ponude iz inostranstva

Ako dobiju zeleno svijetlo od predsjednika Marovića, što je realnost s obzirom na kvalitet domaće lige, i još uvijek neriješen status u Budućnosti, čiji su igrači prvog tima prekinuli sa radom do izbora nove uprave, Budvansku rivijeru, barem do ljeta, mogli bi da napuste i Vojin Ćaćić i Luka Šuljagić, koji, takođe, imaju ponude iz inostranstva, ali i važeće ugovore.

U slučaju da ode Ćaćić, Budvani bi na prijemu servisa imali samo Aleksandra Milivojevića, pa bi libero Ivan Rašović morao biti prekomandovan u primačku liniju.

Ugovor je istekao kapitenu Milanu Markoviću, kao i Milošu Ćulafiću, koji je jutros otputovao za Francusku, gdje će do kraja sezone igrati u francuskom Arago de Setu.

To mjesto do kraja sezone će pokriti Slobodan Bojić, a Budvani će tražiti prvog korektora za narednu sezonu.

Ako ode Šuljagić, Marković bi mogao da ostane, a onda bi starter, za domaću ligu, bio Ivan Ječmenica.

Nezgodna je situacija sa tehničarima, jer je jasno da su italijanski i crnogorski reprezentativci Marko Falaski i Marko Vujović preveliki “luksuz” za domaća takmičenja.

Kako je tržište za tehničare u toku sezone suženo (osim u slučaju povreda), ostaje da se vidi kakva će biti sudbina Falaskija, jer je realnija varijanta da Vujović vodi igru Budvana na domaćoj sceni.

U svakom slučaju, uprava budvanskog kluba će gledati kako da do kraja sezone “olakša” budžet za plate, kako je, tradicionalno, radila i prethodnih sezona po završetku Lige šampiona...

Bojson prva violina u Ligi šampiona

Pogled na statistiku jasno govori da je Marko Bojić bio najbolji igrač Budvanske rivijere u Ligi šampiona. Popularni Bojson je ukupno četvrti poenter lige sa 131 poenom, prosječno 4,23 po setu.

Dvadesetpetogodišnji Nikšićanin je i najbolji smečer svog tima, ukupno šesti u LŠ, sa 103 poena iz napada, odnosno 3,32 prosječno po setu.

Bojić je šesti i u konkurenciji servera sa 14 aseva (0,45 po setu), dok je među primačima na 14. mjestu sa 37,08 posto idealnog prijema.

U konkurenciji blokera, najbolje plasirani igrač Budvanske rivijere je Luka Šuljagić na 26. mjestu sa 15 uspješnih blokova (0,48 po setu).

Najzad, u konkurenciji tehničara, Marko Falaski je 15. u Ligi šampiona.

Bonus video: