Saslušani svjedoci u nastavku suđenja za ubistvo Zorana Vasovića

Suđenje se nastavlja 20. decembra kada će biti saslušani vještak medicinske struke i balističar, kao i dvojica svjedoka
271 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2013. 18:27h

Beranac Danilo Labudović, ispričao je u Višem sudu da je 30. decembra vidio kako Darko Milošević, Petar Vujović i Goran Vešović pucaju u Zorana Vasovića, koji je ubijen te večeri.

On je to saopštio svjedočeći u nastavku suđenja za ubistvo Vasovića ispred beranske diskoteke “Klub 29”.

“Prvo su zapucali, skoro istovremeno, sa udaljenosti 5-6 metara. U leđa Vasoviću pucali su Milošević i Vujović. Kada su prestali da pucaju, Vasović je pao prvo na koljena i tada smo pritrčali ja i Božidar Veković da ga pridržimo. U tom trenutku je u Zorana počeo da puca Vešović “, kazao je Labudović.

Dodao je da je Vešović pucao u Vasovića još jednom i to dok se, oko pištolja, otimao sa trojicom policajaca.

On tvrdi da je tada, osim policijskog kombi vozila parkiranog nedaleko, u vrijeme pucnjave vidio i vozilo saobraćajne patrole, u kojima su bili policajci Mladen Barjaktarović i izvjesni Krgović.

Zoran Vasović

Labudović, koji je te večeri bio u Vasovićevom društvu, kazao je da nigdje ispred lokala nije vidio redara Borisa Novaka, koji je svjedočio da je pridržavao Zorana dok je ležao i da "u blizini nije bilo ni jednog njegovog druga".

Novak je kazao da je izašao iz lokala poslije prve pucnjave i da je tada začuo nečije riječi: "Ubiše Zoka", nakon čega je pritrčao da ga podigne.

"Zoko, Zoko, pozvao sam ga i pokušao da ga pridignem. Tu oko njega nije bilo ni jednog njegovog druga, bio sa sam sa njim... U tom trenutku mi je prozujao pored glave metak i ja sam ustuknuo nazad. Bila su najmanje dva pucnja“, ispričao je Novak, tvrdeći da ne zna ko je pucao treći put.

Jedino je vidio “tri policajca na ulazu kako se bore sa Ve šovićem, pokušavajući da mu otmu pištolj”.

Taksista Miloš Šćekić, ispričao je da nije vidio šta se desilo ispred kluba 29 u Beranama kada je ubijen Vasović.

Šćekić je kazao da je u dva navrata čuo pucnje ali da nije vidio ko je pucao, jer je “zalegao”.

Majka pokojnog Zorana, Olga Vasović, konstatovala je da je Šćekić drugu priču ispričao ranije njenom drugom sinu i unuku i da sada na Sudu ne smije da priča, jer mu je zaprijećeno.

Šćekić je to negirao. Na primjedbe tužioca - da se vidi da svjedok svjedoči pod velikim strahom, on je odgovorio da ga “jeste strah, da ima dijete, ali da ne može da kaže od koga, jer ne želi da ima probleme”.

Na upozorenje suda da objasni koje svjedočenje je istinito - oni iz istrage ili ovo sa suđenja, Šćekić je kazao da je tačno ono što je rekao u istrazi. Na kraju se “prisjetio” da je vidio Vasovića kako pada i policajca Milana Boričića da je tada udario Vešovića.

Drugi taksitsta Dragan Marković, kazao je da je vidio Miloševića i njegovog brata Perišu, kako stoje kod policijskog kombi vozila.

“Kada sam se parkirao ispred lokala, njih dvojica su stajali tu kod policajaca još koji minut i potom su došli do diskoteke i ušli unutra”, rekao je.

I on je rekao da nije vidio ko puca, jer je takođe “zalegao”. U pucnjavi ispred diskoteke ,,Klub 29'', teško su povrijeđeni Nikola Vuksanović i njegova sugrađanka Anđela Obradović. Uz ubistvo Vasovića, optuženi se terete i za pokušaj teškog ubistva.

Suđenje se nastavlja 20. decembra kada će biti saslušani vještak medicinske struke i balističar, kao i dvojica svjedoka, koji će zbog neodazivanja pozivu suda, biti privedeni.

Galerija

Bonus video: