Policija spasila strance koji su ostali bez goriva na gliseru

Akcija se desila 20 minuta nakon pomoći, a spašeno je četvoro poljskih državljana i jedan državljanin Hrvatske koji su bili na gliseru koji je plovio pod zastavom Holandije
1 komentar(a)
Pomorska granična policija, Brodovi, Foto: Anto Baković
Pomorska granična policija, Brodovi, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 24.08.2013. 09:49h

Pomorska policija iz Herceg Novog je 22. avgusta blizu Mamule spasila više stranih državljana.

Akcija se desila 20 minuta nakon pomoći, a spašeno je četvoro poljskih državljana i jedan državljanin Hrvatske koji su bili na gliseru koji je plovio pod zastavom Holandije.

Sa glisera je paljenjem baklje upućen poziv sa spasavanje, nakon što je plovilo kojim je upravljao Z.M.P. (30) ostalo bez gorivo, a postojala je opasnost po njihovu bezbjednost zbog loših vremenskih uslova.

"Službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi su bezbjedno transportovali posadu pomenutog plovila, dok je plovilo dotegljeno do Luke Zelenika", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je istog dana spasila i jednu osobu na plaži Jaz.

"Odmah po zaprimljenom obavještenju službenici Jedinice patrolnih čamaca Budva – Stanice granične pomorske policije Bar su službenim plovilom sa medicinskom ekipom Doma zdravlja Budva isplovili na pomenutu lokaciju gdje su zatekli poljskog državljanina M.V. (62) kojem je bila neophodna medicinska pomoć", dodaje se u saopštenju.

On je ukrcan na vozilo i prevezen do luke u Budvi, gdje je vozilom Hitne pomoći transportovan u Dom zdravlja u Budvi.

Bonus video: