Sjutra u Podgorici promocija knjige "Inferno" Dena Brauna

"Inferno" je četvrta po redu iz serije knjiga o profesoru Langdonu, nakon svjetski poznatih bestselera Anđeli i demoni, Da Vinčijev kod i Izgubljeni simbol
63 pregleda 2 komentar(a)
Den Braun Inferno, Foto: Www.walksofitaly.com
Den Braun Inferno, Foto: Www.walksofitaly.com
Ažurirano: 12.08.2013. 10:17h

Promocija nove gnjige pisca Dena Brauna, "Inferno" i konferencija za novinare povodom njenog puštanja u prodaju, biće održana sjutra u podgoričkoj Gradskoj knjižari.

Iz podgoričke izdavačke kuće Nova knjiga saopšteno je da će na promociji koja će početi u 12 sati govoriti Sonja Popović, profesor književnosti, Ksenija Popović, književnica i Maida Šukurica, PR Gradske knjižare.

“Inferno” se, kako su saopštili, već dva mjeseca nalazi na prvom mjestu top lista “Njujork tajmsa” i “Špigla” a u radnju punu preokreta i misterija upleteno je čuveno Danteovo djelo “Pakao”.

"Inferno" je, dodaju, četvrta po redu iz serije knjiga o profesoru Langdonu, nakon svjetski poznatih bestselera Anđeli i demoni, Da Vinčijev kod i Izgubljeni simbol.

"Ova napeta priča ponovo se dešava u Evropi, u srcu Italije. Profesor simbologije na Harvardu, Robert Langdon, budi se u bolnici bez memorije o događajima iz prethodnih par dana. Posljednje čega se sjeća je šetnja kroz harvardski kampus, međutim, ubrzo shvata da se nalazi u Firenci... Kako je dospio tu i kako je zadobio ranu na glavi?"

Profesor Langdon je ovaj put uvučen u zastrašujući svijet smješten u jednom od istorijski najmisterioznijih remek-djela književnosti... Danteovom paklu. U takvom svijetu, Langdon se hvata u koštac sa genijalnom zagonetkom, koja ga, da bi je riješio, odvodi u predjele pune tajnih prolaza, kodova, simbola, ali i crteža iz klasične umjetnosti. U trci sa vremenom, Langdon pažljivo bira ljude kojima može da vjeruje... Prije nego se svijet nepovratno promijeni...

Braunovi romani „Da Vinčijev kod“ i „Anđeli I demoni“ su, kako se navodi, ekranizovani I prodati u vise od 200 milona primjeraka širom svijeta.

Bonus video: