Kotor: Pavloviću policija oduzela "jaguar"

Protiv Pavlovića se u Srbiji već četiri godine vodi krivični postupak zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu
581 pregleda 3 komentar(a)
Ivan Pavlović Iker, Foto: Blic.rs
Ivan Pavlović Iker, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 04.06.2013. 17:31h

Kotoranin Ivan Pavlović (39) zvani Iker, kojem se u Srbiji sudi da je organizator međunarodne narko-grupe, ostao je u rodnom gradu privremeno bez luksuznog automobila.

Kotorska policija je tokom kontrole, u petak 31. maja, utvrdila da Pavlović upravlja "jaguarom" američkih registarskih oznaka, kojim je dva dana ranije stigao u Kotor.

Policija je tokom pojačane kontrole bezbjednosno-interesantnih osoba, zaustavila njegov automobil u Dobroti i utvrdila da je počinio prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, ali i prekršaj iz Carinskog zakona.

Zbog toga što kao crnogorski državljanin nije imao pravo da upravlja automobilom, koji je registrovan u inostranstvu, policija je privremeno "parkirala" Pavlovićev "jaguar".

Protiv Pavlovića se u Srbiji već četiri godine vodi krivični postupak zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu, koja je iz Južne Amerike krijumčarila kokain u Evropu.

Pavlović je uhapšen u julu 2009. godine u Beogradu, a u akciji "Niva" tada su se iza brave našli i Radoš Zečević iz Beograda i Branislav Čolević iz Podgorice.

Srpsko Tužilaštvo vjeruje da su oni tokom 2008. godine bili dio međunarodne mreže i da su švercovali veće količine kokaina iz Južne Amerike, koju su preko pomoraca na prekookeanskim brodovima dopremali preko Atlantika do luka u Španiji, Italiji, Holandiji i Belgiji. U tim lukama drogu su preuzimali pripadnici organizovane kriminalne grupe i dalje distribuirali kupcima u evropskim zemljama.

Pavlović je, inače, diplomirani nautičar, a bio je angažovan u Agenciji za posadu “Perun” u “Thome Ship Managementu”

Pavlović je, inače, diplomirani nautičar, a bio je angažovan u Agenciji za posadu “Perun” u “Thome Ship Managementu” i sa te pozicije, kako tvrdi srpsko Tužilaštvo, rukovodio je cjelokupnom grupom. Njegovi saradnici, jedan za drugim, hapšeni su u akcijama širom Evrope, kada je ukupno oduzeto oko 274 kilograma kokaina.

Samo četiri dana prije nego je uhapšen u Beogradu, njegova nevjenčana supruga otkrila je eksplozivnu napravu iznad točka njegovog „maseratija”, koji je bio parkiran u garaži u centru Beograda.

Nešto kasnije policija je uhapsila dvije osobe, zbog sumnje da su postavili 400 grama TNT pod Pavlovićev "maserati", ali su kasnije na sudu oslobođeni krivice.

Pavlović je nedavno pušten iz pritvora u Beogradu, a početkom januara u Specijalnom sudu pominjalo se da je njegov advokat Vladimir Cvijan, navodno, prijetio sudiji kako bi izdejstvovao ukidanje pritvora za Kotoranina.

Bonus video: