Varalica ulazi u domove, zna imena ukućana i komšija

Podgoričane mjesecima uznemirava mladić koji tvrdi da skuplja pare za operaciju bolesne sestre
79 pregleda 0 komentar(a)
novac, pare, Foto: Shutterstock.com
novac, pare, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.03.2012. 09:10h

Građani Podgorice i okoline su već mjesecima na meti varalice, koji uzima novac sa obrazloženjem da mu je potreban za operaciju očiju svoje mlađe sestre.

"Saznali smo da na teritoriji Zete mlađi muškarac od građana prikuplja novac za navodnu pomoć za oboljelu sestru ili brata. Otkrili smo da je riječ o Božu Vukoviću, priveli ga i predali tužiocu, ali se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Vuković je prije godinu od nekoliko stotina građana u Podgorici, Danilovgradu i Spužu za lažnu operaciju bubrega bolesne sestre prikupio oko 17.500 eura. Onda je pola godine proveo na izdržavanju zatvorske kazne u Bijelom Polju, a po izlasku je, kako kažu izvori iz policije, nastavio sa starom praksom.

Ovog puta, prevarant, Vuković ili neko drugi, tvrdi da je njegovoj sestri potreban novac za operaciju očiju, a iz policije je potvrđeno da su njegove žrtve u januaru bile više desetina građana sa područja Zete i Podgorice. Sagovornik “Vijesti” iz policije kaže da niko od prevarenih građana nije podnio prijavu, ali je policija nakon što je otkrila prevaru, saznala da je u pitanju više desetina građana. Prevarant je od njih uzimao od 5 do 20 eura, a dvije osobe dale su mu i po 50 eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: