Počelo ponovljeno suđenje Šariću i Lončaru: Ne priznaju krivicu

Šarić je istakao da ne želi da odgovara na bilo kakva pitanja u vezi sa životom i poslovanjem njegovog brata Darka
0 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.04.2013. 12:50h

Pljevljaci Duško Šarić (33) i Lovica Lončar (49), optuženi za izvršenje produženog djela pranje novca ni danas, na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Bijelom Polju, nisu priznali krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Šarić je istakao da ne želi da odgovara na bilo kakva pitanja u vezi sa životom i poslovanjem njegovog brata Darka, jer to "nije moralno i nije njegova obaveza“.

"Sve ovo je obična konstrukcija i izmišljotina jer svi znaju moj poptis ne stoji ni na jednom dokumentu“, rekao je Šarić, precizirajući da može da odgovara na ostala pitanja.

Drugoptuženi Jovica Lončar takođe se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužice. On je predstavio šemu poslovanja i dobijanja subordiniranog kreditnog zaduženja za dvije kompanije u iznosu 19, 5 miliona eura, tvrdeći da je sav transfer novca bio legalan .

„Ostalih 1,5 miliona su stečeni poslovanjem kroz duži niz godina, za šta postoje uplatnice, otpremnice i izvodi iz banaka, rekao je Lončar.

Vijeće kojim predsjedava sudija Šefkija Đešević je , nakon petominutne pauze i vijećanja odbilo prijedlog odbrane optuženih da se Dušku Šariću i Jovici Lončar ukine pritvor.

Suđenje se nastavlja 8. maja. Preciziranom optužnicom njima se stavlja na teret da su se udružili, u periodu od 24. decembra 2007. do kraja 2010. godine, kako bi putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikrili porijeklo 21.353.879 eura za koje su znali da su pribavljeni krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: