O'Saliven trenirao sa dostavljačem kineske hrane

Priznao je da je trenirao sa dostavljačem kineske hrane, kao i da je tokom treninga pravio brejkove od 80, 90 poena, što ga je ohrabrilo.
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 20:48h

Aktuelni prvak svijeta u snukeru Roni O'Saliven rekao je da je tokom pauze trenirao sa dostavljačem kineske hrane.

Četvorostruki prvak svijeta je u novembru rekao da se ove sezone neće takmičiti iz privatnih razloga, ali je juče saopštio da će, ipak, braniti titulu osvojenu prošle godine u Šefildu.

O'Saliven je rekao da tokom pauze nije mnogo trenirao, već da se zabavljao i odmarao, a određeni period radio je kao fizički radnik na jednoj farmi. Priznao je da je trenirao sa dostavljačem kineske hrane, kao i da je tokom treninga pravio brejkove od 80, 90 poena, što ga je ohrabrilo.

"Trenirao sam oko 10 dana u posljednjih devet mjeseci. Nisam trenirao sa ostalim igračima, već sa mojim drugarom, vozačem koji po kućama raznosi kinesku hranu. On je dostavljač, a ne snukeraš. Preko dana dođe kod mene i odigramo po neku partiju snukera, a uveče mi donese hranu. Zove se Aleks i dobar je momak. I hrana je, slučajno, veoma dobra", rekao je O'Saliven.

Od osvajanja četvrte titule svjetskog šampiona prošlog maja, O'Saliven je odigrao samo jedan meč, u septembru u Gločesteru, kada je izgubio od Sajmona Bredforda.

O'Saliven je rekao da "ne može da živi bez snukera", ali i da se odlučio na povratak jer mu je bilo dosadno, pošto nije putovao na turnire i igrao zvanične mečeve.

"Proveo sam dobru godinu, zabavljao se i bio mi je potreban odmor. Sada sam shvatio da je vreme da se vratim stvarima koje sam radio veći deo života. Sada na to gledam iz drugačijeg ugla", rekao je 37-godišnji snukeraš.

On je rekao da se nada da će više uživati u mečevima i najavio da će njegova nova knjiga izaći na jesen.

O'Saliven je prvi profesionalni turnir osvojio sa 12 godina, maksimalni brejk od 147 napravio je sa 15 godina, a godinu dana kasnije, 1992. postao je profesionalac.

Sa 15 godina i 51 nedelju najmlađi je igrač u istoriji snukera osvajač rangirajućeg turnira.

On je tokom karijere osvojio 24 rangirajuća turnira, a 11 puta je pravio maksimalni brejk, čime se izjednačio sa legendom Stivenom Hendrijem.

Svjetski šampionat u snukeru održaće se od 20. aprila do 6. maja u Šefildu, a O'Saliven će biti prvi nosilac.

Bonus video: