Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći

Nikada nemoj prestati da se smiješ, čak ni kada si tužna. Neko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmijeh
732 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2013. 08:59h

Više je za žaljenje onaj koji zbog pameti izgubi ljubav, nego onaj koji zbog ljubavi izgubi pamet. (Božidar Knežević)

Ljubav je jedna vrsta pijanstva. Kad čovjek prevali prvu, drugu čašu, otvori mu se apetit, javi žeđ, i onda sručuje čašu za čašom. (Branislav Nušić)

Kad ljubav nije ludost, tada to nije ljubav. (Kalderon)

Ljubav odolijeva vremenu koje sve otima. Nikada nije istinski volio onaj ko misli da je ljubav prolazna. (Johan Volfgang fon Gete)

Ono što je najljepše u iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lijepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naša mana ne dolazi do izražaja. Mnogo šta što je zlo u nama iščezava, a ono što je dobro ustostručuje se. (Ivo Andrić)

Voljeti, znači u tuđoj sreći naći svoju sopstvenu. (K. Lajbnic)

Ljubav je neka čudna zvjerka koja može da spava i kad je najjače biju, ali kad se jednom probud, tada je za nju smrtonosna i ogrebotina. (Alberto Moravija "Rimljanka")

Čovjek koji ne voli, nije sposoban osjetiti veličinu tuđe ljubavi, niti snagu ljubomore, niti opasnost koja se u njoj krije. (Ivo Andrić)

Život nas je naučio da ljubav ne znači međusobno se gledati, već zajedno gledati u istom smjeru. (Antoan Sent Egziperi)

Ne možete nikoga natjerati da vas voli. Sve što možete je biti neko, ko se može voljeti. Ostalo je do osobe da shvati da ste vrijedni ljubavi.

Sve se može zbog ljubavi, ali se ne može postati neko drugi.

Srce živi od ljubavi, a umire od ljubomore, nesreće, tuge, pakosti...

Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto. (Ruska poslovica)

Srce ima svoje razloge, što razum ih ne poznaje.

Nikada nemoj prestati da se smiješ, čak ni kada si tužna. Neko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmijeh

Ako te neko ne voli onoliko koliko bi ti željela, to ne znači da te ne voli cijelim svojim bićem. (Gabrijel Garsija Markes)

Za nekoga si još samo jedna osoba na svijetu, a za nekoga si cijeli svijet. (Gabrijel Garsija Markes)

Nikada nemoj prestati da se smiješ, čak ni kada si tužna. Neko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmijeh. (Gabrijel Garsija Markes)

Ljubav se rodi, živi i umire u očima. (Vilijam Šekspir)

Najvažnije susrete duše dogovaraju mnogo prije nego što su se tijela vidjela. (Paulo Koeljo)

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. (Alfred de Muset)

Ljubav je jezik koji slijep može vidjeti, a gluv čuti.

Velika prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspije da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promjena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života, ni smrti.

Bol koju prouzrokuje ljubav, može izliječiti samo ljubav.

Ljubav je vatra, da. Ali nikad ne znate hoće li vam zagrijati srce ili zapaliti kuću.

Voli me da te mogu voljeti, drži me da te mogu držati.

Pretjerano razmišljanje o nečem skrene misao na bespuće, naročito u stvarima osjećanja.

Ljubav je začin života; ona je potrebna čovjeku da bi osjetio ukus svih stvari na svijetu.

Nikada nije istinski volio onaj ko misli da je ljubav prolazna.

Voli me da te mogu voljeti, drži me da te mogu držati.

Ljubav nije osjećanje, nego vezivanje, pripadanje.

Ljubav se rodila. Voljeti - znači uživati u gledanju, dodirivanju ljubljene osobe koja nas voli; osjećati je svim čulima i iz najveće moguće blizine.

Kad biste vi voljeli kao ja uviđali biste da su najveće ovozemaljske razlike i oprečnosti položaja samo trunka na terazijama u poređenju sa jedinstvom skladnih misli i osjećanja, i istinski zaljubljenih i privrženih duša. (En Bronte, "Stanarka napuštenog zamka")

Kroz nečije oči može se gledati u dušu i za jedan sat se može saznati više o veličini i širini i dubini nečijeg srca, nego za čitav život onda kad muškarac ili žena nisu skloni ništa da otkriju, ili kad čovjek nema smisla da to razumije. (En Bronte, "Stanarka napuštenog zamka")

Dati nekome ljubav ne znači da će i oni voljeti vas. Ne očekujte ljubav zauzvrat, samo želite da im bude u srcu, ali ako ne bude - budite zadovoljni što je u vašem.

Ludo je ljubiti kad se ne ljubi ludo. (Viljem Šekspir)

Bol koju prouzrokuje ljubav može izliječiti samo ljubav.

Ljudsko biće mora nekoga da voli; inače se gasi kao svijeća.

U najvećoj ljubavi uživamo baš u onome što dajemo, a ne u onom što primamo.

Teško je voljeti, ali teško i ne voljeti; A najteže je voljeti uzaludno!

Ima nekih stvari koje jednostavno ne možete reći, nekih osjećaja za koje jednostavno ne nalazite riječi... (Harold Robbins, "Kamen za Denija Fišera")

U ljubavi ne stradaju samo ljudi mekog srca, nego, naprotiv, najviše stradaju baš oni koji umjesto srca unose svoju grubu sebičnost, svirepu želju da osvoje i potrebu da despotski zavladaju. (Jovan Dučić)

Ima nekih stvari koje jednostavno ne možete reći, nekih osjećaja za koje jednostavno ne nalazite riječi...

Ljubav se sastoji od izuzetnih i protivrječnih duševnih i duhovnih potreba: voljeti i biti voljen, osjetiti strast i probuditi strast, i najzad, patiti zbog nekog i željeti da i on pati zbog nas. (Jovan Dučić)

Ljubav je začin života; ona je potrebna čovjeku da bi osjetio ukus svih stvari na svijetu. (Irving Stoun)

Potrebna je samo minuta da vam se neko svidi, sat da se zaljubite, dan da nekoga zavolite, ali potreban je cijeli život da zaboravite.

Kada bih imao jedan komadić života, dokazivao bih ljudima koliko griješe kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.

Ljubav je kao droga. U početku javlja se osjećanje euforije, potpunog predavanja. Kasnije, sutradan, želiš još. Još se nisi zasitio, ali osjećanje ti se dopalo, i uvjeren si da ga možeš kontrolisati. Misliš na voljenu osobu dva minuta, a tri minuta je zaboraviš. Ali, uskoro, navikneš se na tu osobu i počinjes u potpunosti da zavisis od nje. Onda na nju misliš po tri sata, a zaboraviš je na dva minuta. Ako nije pored tebe, osjećaš se kao narkomani kad ne nabave drogu. U tom trenutku, kao što zavisnici od droge kradu ili se ponižavaju da bi pribavili ono što im treba, ti si spreman na sve radi ljubavi. (Paulo Koeljo, "Na obali rijeke Pjedre sjedjela sam i plakala")

Ljubav je uvek nova. Svejedno je volimo li jedan, dva, deset puta u životu - uvijek smo pred situacijom koju ne poznajemo. Ljubav ne može odvesti u pakao ili raj, ali nas uvijek nekuda odvede. Treba je prihvatiti, jer ona je hrana našeg postojanja. Ako je odbacimo, umrijećemo od gladi, gledajući bremenite grane na stablu života, bez hrabrosti da ispružimo ruku i uberemo plodove. Treba ići za ljubavlju ma gdje ona bila, čak i kad to znači sate, dane, nedelje razočarenja i tuge. Jer u času kad krenemo u susret ljubavi i ona kreće u susret nama. I spasi nas. (Paulo Koeljo, "Na obali reke Pjedre sjedjela sam i plakala")

Galerija

Bonus video: