U eksploziji bombe poginula Milijana Vuković, uhapšen Goran Kuč

Pretpostavlja se da je Milijana život izgubila kada je pokušala da izbaci bombu iz kuće
259 pregleda 71 komentar(a)
Snijeg Bijelo Polje, Foto: Samedin Agović
Snijeg Bijelo Polje, Foto: Samedin Agović
Ažurirano: 21.12.2012. 07:49h

Milijana Vuković (49) iz bjelopoljskog sela Ivanje poginula je, a njena ćerka Ivana (21) teško je povrijeđena u eksploziji bombe, koja se 20. decembra oko 21 čas dogodila u njihovoj porodičnoj kući.

Bombu je aktivirao njihov komšija Goran Kuč (28) zvani Bato, koji je sinoć uhapšen.

Povrijeđena Ivana nije u životnoj opasnosti, rečeno je “Vijestima” iz bjelopoljske bolnice, u kojoj joj je sinoć ukazana pomoć. Ona je zadobila povrede od gelera, u predjelu ruke i potkoljenice.

Pretpostavlja se da je Milijana poginula kada je pokušala da izbaci bombu iz kuće.

Mještani Ivanje su novinaru “Vijesti” kazali da je Kuč nakon što joj je ubio majku pucao na Ivanu, ali je nije pogodio

Ona je to, kazao je sagovornik, odbila i zvala je majku da joj pomogne. Tada je Kuč djevojci prislanjao pištolj na glavu i prijetio joj da će je ubiti ako ne pođe sa njim. Kuč je navodno tražio da djevojka ode sa njim i uveliča im porodično slavlje, jer je njegova porodica slavila slavu.

Dok se Milijana pela ka spratu na kom su bili njena ćerka i Kuč, on je aktivirao bombu i bacio je prema njoj. Dok je pokušavala izbaciti bombu iz kuće, ona joj je ekspodirala u rukama i raznijela je.

Milijana i Ivana su bile same kući, kada ih je napao Kuč. Nakon što joj je ubio majku, Ivana je uspjela pozvati oca i obavjestiti ga što se desilo.

Sagovornik blizak istrazi kazao je da je na spratu kuće bio jeziv prizor - Milijanino raskomadano tijelo.

Mještani Ivanje sinoć su novinaru “Vijesti” kazali da je Kuč nakon što joj je ubio majku pucao na Ivanu, ali je nije pogodio. Oni tvrde da je sinoć na ulazu u kuću Vukovića pronađena i jedna neeksplodirana bomba.

Uhašeni Kuč sinoć je doveden u bjelopoljsku bolnicu gdje mu je uzeta krv na analizu. Da bi se izbjegli okupljeni novinari i rodbina porodice Vuković, njemu su nalazi odrađeni na Internom odjeljenju, a ne u Hitnoj službi.

Uz krivičnu prijavu za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja Kuč će biti predat Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Bonus video: