Budvani sanjaju sibirski podvig

"Nadam se da ćemo pružiti što jači otpor i, ko zna, možda otkinuti bod ili dva", rekao je “Vijestima” Vojin Ćaćić
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 08:28h

Sa tri boda u posljednja dva meča, odbojkaši Budvanske rivijere su mrdnuli sa nule u grupi B, podigli formu, ali nijesu bitno popravili svoj plasman u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Izrabranici Siniše Reljića i dalje su posljednji u grupi, što je ispod očekivanja i želja budvanskog kluba uoči starta sezone, iako je zbog kasnog kompletiranja ekipe i slabe domaće lige bilo teško i očekivati da Budvani mogu sa se uključe u borbu za plasman u narednu rundu LŠ.

Tako je već nakon dva kola postalo jasno da jedini cilj može biti jedno od tri najbolja treća mjesta koja vode u Kup CEV, ali je nakon četvrtog kola (i četiri poraza) i taj cilj, praktično, postao nedostižan.

Istina, teoretski, Budvani bi još mogli do jedne od tri najbolje treće pozicije, ali do takvog epiloga trebalo bi da se dogodi čitav splet okolnosti…

"Pobjeda protiv Jihostroja u prošlom kolu nam je značila baš dosta, moral je na dosta većem nivou nego u prethodnim utakmicama. Iako Rusi važe za favorita, nijesmo došli da se predamo. Igraćemo najbolje što možemo, pa šta bude, jer još uvijek postoje teoretske šanse za Kup CEV", rekao je za “Vijesti” Božidar Ćuk, primač servisa Budvana.

Prije početka takmičenja, Lokomotiva je slovila za prvog favorita u grupi, što je do sada i dokazala. Rusi su prvi i jedini poraz doživjeli u prošlom kolu (vode na tabeli sa 12 bodova), u gostima od Berlina (3:1). U prvom meču današnjih rivala, Lokomotiva je u Budvi slavila sa maksimalnih 3:0, iako je u metropolu crnogorskog turizma doputovala sa drugom postavom. Za očekivati je da će danas odigrati u najjačem sastavu, kako bi završili prvi u grupi.

"S obzirom na to da smo ušli u formu i da igramo sve bolje iz meča u meč, očekujem dobru utakmicu. Nadam se da ćemo pružiti što jači otpor i, ko zna, možda otkinuti bod ili dva. U svakom slučaju, igramo bez opterećenja, igraćemo našu igru i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je “Vijestima” Vojin Ćaćić, takođe primač servisa u taboru Budvana.

Utakmica u Novosibirsku počinje u 13 časova po našem vremenu, odnosno 19 po lokalnom.Od 18 časova sastaju se Jihostroj i Berlin.

Nema šetnje na minus 32

Zbog velike vremenske razlike (šest sati), odbojkaši Budvanske rivijere su u Novosibirsk, najveći sibirski grad (skoro milion i po stanovnika), treći po veličini u Rusiji nakon Moskve i Sankt Peterburga, doputovali dva dana prije meča, preko Istanbula (let od glavnog grada Turske do Novosibirska trajao je šest sati), kako bi se koliko-toliko aklimatizovali.

Do ovog meča odradiće ukupno tri treninga, od čega dva u vrijeme utakmice. Pokušali su Budvani i da prošetaju gradom, ali bez velikog uspjeha, jer je temperatura nevjerovatnih 32 stepena ispod nule!

"Nismo se dobro proveli u šetnji, smrzli smo se i završili smo je već nakon 10-15 minuta", uz osmijeh je rekao Božidar Ćuk.

Galerija

Bonus video: