Advokata Bojića napao Franovićev savjetnik

Osoba koja je napala advokata Bojića je Aleksandar Radulović, kojeg je predsjednik Odbora Željeznice ljetos neregularno zasposlio
190 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2012. 15:22h

Advokat Vladan Bojić kazao je "Vijestima" da je siguran da se osoba koja ga je verbalno napala ispred zgrade RTCG zove Saša, jer ga je tako oslovila Tanja Bulatović koja je sa njim gostovala u emisiji u kojoj se govorilo o željezničkoj nesreći. “Vijestima” je više sagovornika iz uprave ŽICG reklo da je riječ o Saši Raduloviću, glavnom savjetniku predsjednika Odbora direktora ŽICG Zarije Franovića, koji je te noći bio sa kolegama ispred RTCG.

"Gosti emisije iz ŽICG su mi predložili da poslije emisije idemo na piće. Kada smo stajali ispred, došao je on. Siguran sam da ga je Bulatovićka oslovila sa Saša, a siguran sam i da nije vozač u ŽICG, kako su mi to prvo rekli već da je na nekom drugom radnom mjestu. Takođe, čuo sam da su oni kasnije, kad sam ja pošao, skupa bili u jednom kafiću", kazao je advokat Bojić.

On nije prijavio napad policiji, jer se, kako je kazao, ne osjeća ugroženim. "Od te osobe ni ne mogu biti ugrožen", kazao je Bojić.

Sagovornici “Vijesti” iz ŽICG kažu da Radulović na taj način Franoviću vraća uslugu za neregularno zaposlenje. Franović je 11. juna ove godine, iako je zapošljavanje u nadležnosti izvršnog direktora, raspisao konkurs za izbor samostalnog referenta za materijalno knjigovodstvo i osnovna sredstva. Na konkurs se osim Radulovića prijavilo još sedam kandidata. Konkurs je zaključen 22. juna. Radulović je primljen na posao i počeo je da radi tri dana kasnije kada je potpisao ugovor o radu. Sjutradan taj ugovor je izmijenjen aneksom, a Radulović je od referenta pretvoren u savjetnika predsjednika odbora Franovića.

Njegovim zaposlenjem se, prema našim informacijama, bavi i Inspekcija rada.

Verbalnom napadu na advokata prethodila je televizijska emisija u kojoj se govorilo o željezničkoj nesreći kod Mojkovca. U toj emisiji Bojić je, između ostalog kazao, da stvari, po pitanju bezbjednosti putnika, neće biti bolje dok se ne pokrene pitanje odgovornosti najodgovornijih. Ocijenio je da Franović, nakon nesreće, nije smio da kaže da ne osjeća nikakvu odgovornost za nesreću, navodeći da, osim krivične, postoji i moralna odgovornost. Tada je podsjetio na tragediju na Bioču i rekao da je za nju proglašen krivim jedino mašinovođa, da će u ovom slučaju krivci biti "samo" građevinski tehničar i dva otpravnika poslova.

Bojić je dan nakon napada na njega saopštio da sumnja da je ispred zgrade RTCG, napadnut po nalogu direktora Željezničke infrastrukture Zarije Franovića. On je tada rekao da njegove informacije govore da je kerber, koji mu je prijetio i vrijeđao ga, zaposlen u preduzeću na čijem je čelu Franović.

Advokat je naglasio da je "kerbera mogao efikasno sjediniti sa zemljom"

"Nakon izlaska iz zgrade RTCG, prišla mi je osoba koja se nije predstavila, pružila ruku, a onda iznijela sijaset uvreda, ističući da sam gost u Crnoj Gori, da pazim protiv koga i šta pričam i radim, naglašavajući da je 'ovo Crna Gora'. Provocirao je fizički obračun, koji bih rado prihvatio da nisam osjetio potrebu da je to bio osnovni zadatak kerbera. To lice je očito nečiji odan kerber, tek pretpostavljam g. Franovića, jer sam ga okarakterisao odgovornim i po hijerarhijskoj, a posebno po moralnoj odgovornosti", kazao je Bojić.

Advokat je naglasio da je "kerbera mogao efikasno sjediniti sa zemljom", ali da to nije uradio. "Efekat bi bio da se advokat tukao i istukao Franovićevog ili već nečijeg kerbera, a ne da se samo branio", rekao je on.

Radulović juče nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke novinara “Vijesti”.

Zaposlio sam ga po zakonu, ne vjerujem da je to uradio

Franović je sinoć negirao da je Radulović nezakonito zaposlen i ustvrdio da je u skladu sa njegovim ovlašćenjima da zapošljava radnike.

"Radulović je primljen u radni odnos na konkursu, u skladu sa zakonom. Zaposlen je na određeno vrijeme od šest mjeseci. Jesam potpisao ugovor o radu, ali u skladu sa svojim ovlašćenjima, ne nezakonito", kazao je Franović.

Na pitanje zbog čega je Radulović koji je primljen po oglasu za radno mjesto referenta odmah raspoređen na mjesto njegovog savjetnika, Franović je kazao na osnovu referenci, kvaliteta i znanja, pojašnjavajući da je Radulovića za to radno mjesto preporučio kvalitet i radna biografija.

On je odgovarajući na pitanje da li je upoznat sa tvrdnjom njegovih saradnika da je Radulović verbalno napao advokata Bojića, kazao da ne vjeruje da je njegov savjetnik to učinio.

"Ne vjerujem da je on napao advokata. Zbog čega bi to radio? Nijedan normalan čovjek ne bi to uradio", kazao je Franović dodajući da on ni ne poznaje advokata Bojića.

Franović je, govoreći o emisiji nakon koje je advokat verbalno napadnut kazao da je on novinaru TVCG Zoranu Lekoviću kazao da će gostovati u toj emisiji, ako gosti budu i ministar saobraćaja, direktor Direkcije za željeznički saobraćaj i predsjednik Odbora direktora Željezničkog prevoza.

"Da su gosti bili ministar saobraćaja, direktor Direkcije za željeznički saobraćaj predsjednik Odbora Željezničkog prevoza mogli smo se ispričati o nesreći. U toj nesreći su, što je najtragičnije izgubljena dva života. Ali stvar je urednika koga će pozvati u emisiju", kazao je on.

Bonus video: