Dukić ponovo u Budvanskoj rivijeri

"S obzirom na to da domaće lige, praktično, i nema, motiv mog povratka je Liga šampiona, da se odigra što bolje i napravi što veći uspjeh. To su moje ambicije", kaže za “Vijesti” Dukić
0 komentar(a)
Nemanja Dukić, Foto: Www.cev.lu
Nemanja Dukić, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 10.10.2012. 20:01h

Što je sigurno, sigurno je – nakon blago rečeno neubjedljivih partija posljednjeg pojačanja, Brazilca Leonarda Kaldeira na turniru u Novom Sadu, uprava Budvanske rivijere morala je ekspresno da reaguje.

Tako je od danas novi-stari član i Nemanja Dukić, koji je prošle sezone, takođe, nosio dres crnogorskog šampiona, ali samo u Ligi šampiona, nakon čega je otišao u Rusiju, u Sibir, i proveo polusezonu u redovima drugoligaša Eniseja.

"S obzirom na to da domaće lige, praktično, i nema, motiv mog povratka je Liga šampiona, da se odigra što bolje i napravi što veći uspjeh. To su moje ambicije", kaže za “Vijesti” Dukić, koji je karijeru počeo u pančevačkom Dinamu, odakle je 2004. godine stigao u Budućnost. U Podgorici je igrao punih pet sezona i ostavio dubok trag, a nakon toga je igrao u Italiji (Edilese Kavrijađo), Francuskoj (Sen Kventen) i Libanu (Al Anvar), prije prvog dolaska u Budvu.

Povratkom Dukića, koji će ostati da kraja nastupa Budvana u Ligi šampiona, Budvanska rivijera je obnovila primačku liniju od prošle sezone, u kojoj su još i Vojin Ćaćić, libero Ivan Rašović, te Božidar Ćuk.

Od saigrača sa kojima je lani igrao u Budvi su tehničar Veljko Petković i srednji bloker Milan Marković, zbog čega neće biti potrebno vrijeme za uigravanje i adaptaciju, što je jako bitno jer Liga šampiona počinje 24. oktobra.

"Ekipa je dosta bolja u odnosu na prošlu sezonu, došli su neki novi igrači. Očekujem da ćemo bolje igrati, sa druge strane i grupa nam je dosta lakša. Uz to, igra se bez onih pauza kao prošle sezone, tako da je i to jedan plus za nas. Očekujem dobar rezultat, nadam se da će se poklopiti sve kockice", dodaje Dukić.

O polusezoni u ruskom Eniseju, Dukić kaže:

"Sve je dobro proteklo, igrao sam dobro, bio sam zadovoljan i uslovima. Generalno, sve je bilo ok, tako da imam želju da se vratim tamo", zaključio je Dukić, koji je prošle sezone bio treći poenter Budvana u LŠ sa 34 poena, iza Vojina Ćaćića (69) i Ivana Raiča (68), i imao najbolji procenat uspješnosti prijema servisa.

Što se tiče Kaldeire, pitanje njegovog ostanka ili odlaska ostaje otvoreno, jer ono što trenutno pokazuje, iako je tek prošle nedjelje stigao u Budvu, ne garantuje potreban kvalitet za Ligu šampiona.

Bonus video: