Odbojkaši iz Bara po vizu za Evropsko prvenstvo

"Svjesni smo da je ostvaren veliki uspjeh, ali takođe itekako smo svjesni da je napravljen samo prvi korak ka plamanu na veliko takmičenje", rekao je selektor Ivan Joksimović
2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Www.cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 13.09.2012. 09:32h

U neformalnoj i atmosferi lišenoj stereotipa u taverni hotela „Sidro” u Baru najbolji crnogorski odbojkaši oprostili su se od medija pred polazak na drugi kvalifikacioni turnir za odlazak na Prvenstvo Evrope u Poljskoj i Danskoj.

Apetiti izabranika selektora Ivana Joksimovića dodatno su porasli nakon dva maksimalna trijumfa na prvom turniru u Trikali nad reprezentacijama Grčke u Rumunije.

"Drago mi je što je konačno odbojkaška reprezentacija uspjela da veže dva trijumfa i na taj način se približi Evropskom prvenstvu. Na turniru u Grčkoj odigrali smo kvalitetno kada je to bilo i najpotrebnije. Svjesni smo da je ostvaren veliki uspjeh, ali takođe itekako smo svjesni da je napravljen samo prvi korak ka plamanu na veliko takmičenje. Imamo snagu, potencijal, optimizam i prije svega jak kolektivni duh koji nam može garantovati i uspjeh na predstojećem turniru. Vjerujem u ove momke", rekao je selektor Ivan Joksimović.

Domaćin drugog turnira koji će biti održan od 14. do 16. septembra je Finska, reprezentacija koja će ulogu favorita pokušati da opravda na domaćem terenu.

Svjesni su toga svi u taboru naše reprezentacije, ali i činjenice da se tako lako ne smiju otpisati ni reprezentacije Grčke i Rumunije.

Prvi meč u petak „crveni” će igrati sa Grčkom i taj duel može jasno pokazati da li su naši odbojkaši blizu zacrtanog cilja.

"Vrlo dobro znamo da nam je taj prvi duel sa Grčkom možda i najvažniji na predstojećem turniru. Isto tako, neće nas zavarati ni to što smo ih prije nekoliko dana savladali sa maksimalnih 3:0 jer su pokazali da posjeduju kvalitet. Znamo kakav tim imamo naspram sebe, znamo kako treba da pristupimo meču i svjesni smo da će nas eventualni trijumf nad Grčkom približiti u najgorem mogućem slučaju drugoj poziciji na kraju turnira. Idemo korak po korak", dodao je selektor Joksimović.

Pozitivna atmosfera u reprezentaciji bila je vidljiva i na posljednjem okupljanju, igrači su voljni i spremni da pruže maksimum. Rezultat sa prvog kvalifikacionog turnira obećava puno, ali i ne daje jasnu garanciju da su naši reprezentativci blizu konačnog cilja.

"Znamo da nas do Evropskog prvenstva dijele još minimum tri velika koraka od kojih je svaki težak. U reprezentaciji vlada sjajna atmosfera, svi dišemo kao jedan i iskreno smatram da je to i najveći plus u odnosu na naše rivale. Dobro poznajemo sve protivnike, uvjerili smo se da imamo kvalitet da se sa svakom reprezentacijom ravnopravno nosimo i sada je na nama da pokušamo sve da se plasiramo na jedno ovako veliko takmičenje. Budite sigurni da ćemo sve uraditi da tako i bude", istakao je korektor reprezentacije Miloš Ćulafić.

Prvi rival našoj selekciji biće Grčka, a prvoplasirana reprezentacija nakon drugog kvalifikacionog turnira izboriće direktnu vizu za odlazak na Prvenstvo Evrope. Najbolja drugoplasirana reprezentacija igraće u baražu.

Bonus video: