Prevare zamijenio krađama

Vuković je uhapšen dok je pokušavao da provali u jednu od kuća u barskom naselju Bjeliši
310 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2012. 17:40h

Prevarant ili prosjak, kako su ga nadležni prozvali, Božo Vuković iz Podgorice, koji je novinske stupce punio zbog prevara na štetu građana sa teritorije glavnog grada i Danilovgrada, a u kojima je, kako se pretpostavlja, inkasirao čak 17.500 eura, uhapšen je juče u Baru zbog krađa, saznaju “Vijesti”.

Vuković je uhapšen dok je pokušavao da provali u jednu od kuća u naselju Bjeliši, opština Bar.

Vuković je prije godinu od nekoliko stotina građana u Podgorici, Danilovgradu i Spužu za lažnu operaciju bubrega bolesne sestre prikupio oko 17.500 eura, ali je prošao nekažnjeno jer je tužilac njegovo djelo okarakterisao kao prosjačenje, što se tretira kao prekršaj

Njemu se na teret stavljaju tri teške krađe na teritoriji te opštine u posljednjih nekoliko dana, “Vijesti” nezvanično saznaju iz policije u Baru. Vuković će biti priveden zamjeniku državnog tužioca, koji će kvalifikovati krivično djelo.

Građani Podgorice i okoline su mjesecima bili na meti varalice, koji uzima novac sa obrazloženjem da mu je potreban za operaciju očiju mlađe sestre.

“Saznali smo da na teritoriji Zete mlađi muškarac od građana prikuplja novac za navodnu pomoć za oboljelu sestru ili brata.

Otkrili smo da je riječ o Božu Vukoviću, priveli ga i predali tužiocu, ali se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", kazao je u martu ove godine sagovornik “Vijesti” iz policije.

Vuković je prije godinu od nekoliko stotina građana u Podgorici, Danilovgradu i Spužu za lažnu operaciju bubrega bolesne sestre prikupio oko 17.500 eura, ali je prošao nekažnjeno jer je tužilac njegovo djelo okarakterisao kao prosjačenje, što se tretira kao prekršaj.

Vuković je uhapšen dok je pokušavao da provali u jednu od kuća u barskom naselju Bjeliši.

Bonus video: