Podgoričanin uhapšen zbog kilograma skanka i lovačke puške

"Policija sumnja da je A.Đ. nabavio kilogram skanka, od za sada nepoznatog lica, sa namjerom da istu stavi u promet na području gradske opštine Tuzi ili dalje"
57 pregleda 1 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 21.07.2012. 12:39h

Policija je oduzela kilogram opojne droge skank i lovačku pušku, te lišila slobode A.Đ. (25) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je 20. jula, u večernjim časovima, na putnom pravcu Traboin – Tuzi u mjestu Spinja, zaustavila, u cilju kontrole, putničko motorno vozilo "BMW"', podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.Đ.

Prilikom pregleda je, ispod zadnjeg sjedišta, pronađeno PVC pakovanje u kojem se nalazilo oko 200 grama opojne droge skank.

Narednog dana, postupajući po naredbi sudije za istrage Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres porodične kuće A.Đ, kada je pronađeno i oduzeto oko 800 grama skanka i lovačka puška "CZ"' 12mm i 16 komada metaka 12mm za lovačku pušku za koju A.Đ. ne posjeduje odobrenje za držanje i nošenje.

"Policija osnovano sumnja da je A.Đ. izvršio nabavku jednog kilograma opojne droge skank, od za sada nepoznatog lica, sa namjerom da istu stavi u promet na području gradske opštine Tuzi ili dalje", navodi se u saopštenju.

Od A.Đ. je privremeno oduzeto i putničko motorno vozilo "BMW" u kojem je pronađeno oko 200 grama skanka.

A.Đ. je danas priveden Višem državnom tužiocu u Podgorici uz krivičnu prijavu da je, kako se osnovano sumnja, počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeta lovačka puška će biti upućena Forenzičkom centru u Danilovgradu na potrebna vještačenja.

Bonus video: