Piperović: Ganjaću ih do zadnjeg dana i platiće mi žestoko

Sudija će u ponedjeljak donijeti odluku o tome da li čuvena S.Č. dala lažan iskaz 2002. kada je svjedočila da je krajem 90-ih iz Srbije prokrijumčarena u Crnu Goru
176 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 24.02.2012. 16:27h

Postupak koji se vodi protiv S.Č, poznate iz afere trgovine ženama u Crnoj Gori, završen je u podgoričkom Osnovnom sudu.

Sudija Nada Rabrenović u ponedjeljak će donijeti odluku o tome da li je S.Č, kojoj se sudi u odsustvu, dala lažan iskaz 2002. kada je svjedočila da je krajem 90-ih iz Srbije prokrijumčarena u Crnu Goru i natjerana na prostituciju sa, između ostalih, i mnogim javnim ličnostima u zemlji.

Advokat Zoran Piperović, koji je bio jedan od osumnjičenih za seksualno zlostavljanje Moldavke i zajedno sa Ekremom Jasavićem pokrenuo ovaj krivični postupak, rekao je u završnoj riječi da nema ništa gore od toga kad ne znate od čega da se branite, jer nemate pojma o čemu se radi.

"Želim da vam objasnim svu apsurdnost, glupost i zločin koji je napravljen prema meni i mojoj porodici. Aktere ovog nedjela ganjaću do zadnjeg dana i platiće mi žestoko", naveo je, između ostalog, Piperović.

Moldavkin branilac po službenoj dužnosti Boško Laličić nije bio pričljiv, pa je kratko rekao da ostavlja sudu na ocjenu odluku o eventualnoj krivičnoj odgovornosti S.Č.

U završnim riječima, on je prozvao i mnoge učesnike u istražnom postupku koji se vodio protiv njega, od inspektora, preko državnog tužioca, sudije i advokata, druge javne ličnosti, kao i medije koji su mu "krv pili po cijeli dan i slali mu majku u bolnicu".

Jasavićev advokat Ljubiša Novaković ocijenio je da su dešavanja do podizanja optužnice protiv Moldavke, vjerovatno do sada najveća bruka crnogorskog pravosuđa, te da je S.Č. imala "nezapamćen i nezabilježen, sramno privilegovan položaj od strane suda".

"Možemo zamisliti kako je bilo oštećenima koje je ovaj sud lišio slobode i držao u pritvoru po dva mjeseca bez ijednog dokaza, a za učesnike u organizovanom kriminalu koji je zadesio ove ljude, i smrtna kazna bila bi blaga", naveo je, između ostalog, Novaković.

Moldavkin branilac, advokat po službenoj dužnosti Boško Laličić nije bio pričljiv, pa je kratko rekao da ostavlja sudu na ocjenu odluku o eventualnoj krivičnoj odgovornosti S.Č.

Piperović, Jasavić, Irfan Kurpejović i Bajram Orahovac bili su osumnjičeni za seksualno zlostavljanje S.Č..

U nedostatku dokaza istraga je obustavljena, a Piperović i državni tužilac Zoran Radonjić, koji je postupao u ovom predmetu, razriješeni su dužnosti 2003. godine.

Bonus video: