Dukić: Samo hrabro i napadački

"Mislim da bi i Čelendž runda Kupa CEV, u ovoj konstelaciji odnosa, ove godine bio veliki uspjeh za Budvansku rivijeru", kazao je trener Veselin Vuković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 18:48h

Dan nakon što su arhivirali laku, brzu i maksimalnu pobjedu protiv Budućnosti, odbojkaši Budvanske rivijere mislima su potpuno okrenuti nastavku Lige šampiona, i duelu sa francuskim Turom, koji se igra u četvrtak u Budvi.

"Očekuje nas teška utakmica, Tur je izuzetna kvalitetna ekipa. U pauzi zbog obaveza reprezentacija, pola ekipa je bilo odsutno, druga polovina je radila u Budvi, tako da nijesmo imali puno vremena za zajednički trening. Ipak, mislim da to ne bi trebalo da nas spriječi da prikažemo dobru igru. Treba da iskoristimo našu dvoranu da dobro serviramo, da pokušamo da im poremetimo prijem, i tako, uz dobar blok i odbranu, probamo da gradimo poene. Pozivam publiku da nam pomogne u što većem broju, jer je utakmica izuzetno važna za oba tima. S pobjedom bismo ostali u igri za drugo mjesto i plasman u narednu rundu takmičenja", kazao je kapiten Budvana Milan Marković na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Podgorici.

U dresu Budućnosti Nemanja Dukić je imao priliku da igra protiv Tura u Ligi šampiona, ali i lani u francuskom šampionatu, kada je nosio dres Sen Kentana.

"Tur ima najveći budžet u Francuskoj, to je klub koji svake godine ima najviše ciljeve, a to su osvajanje prvenstva Francuske i dobre igre u Ligi šampiona. Znam kako igraju, iako je nekoliko igrača od prošle sezone napustilo klub, ali su došli takođe kvalitetni igrači. Nismo još gledali snimak njihovih mečeva, ali znamo da igraju agresivno, napadački, da su veoma jak protivnik. Što se nas tiče, posljednjih mjesec i po dva nijesmo imali nijedan težak meč, imali smo samo nekoliko utakmica, ali nijedna, realno, nije bila na nekom nivou, tako da očekujem neizvjestan meč. Međutim, mi moramo da odigramo hrabro, napadački, prvenstveno na servisu, kako bismo pokušali da ih odmaknemo od mreže. Tu vidim neku našu šansu, i nadam se da ćemo u tome uspjeti", kazao je Dukić.

Budvanska rivijera je u prva dva kola grupe A poražena kod kuće od Belhatova 3:0, i u Ljubljani od ACH voleja sa 3:2. Tur ima polovičan uspjeh, jer je kući porazio ACH (3:0), dok je u Poljskoj izgubio od Belhatova (3:1).

"Tur je najtrofejniji francuski klub, koji iz godine u godinu ima konstantan kvalitet i standard. Konačno, jednom su uspjeli i da osvoje Ligu šampiona. Tur dolazi do zaista kvalitetne i izjednačene lige. Nakon nesrećnog poraza u finalu prošlosezonskog plej-ofa, ove godine su napravili kadrovski napor više da ove godine obezbijedili titulu. Igrači kao što su Redvic, Konečni, Kala, Terzić, Šmit, Gonzalez su odbojkaški respektabilni igrači... Treba izdržati utakmicu u psihološkom smislu, jer računam da će biti duga i teška. Eventualnom pobjedom, koja bi nam svima mnogo značila, i zbog čega smo i svi tu gdje jesmo, jer nam je sportski momenat bio najvažniji, uhvatili bismo priključak za drugo mjesto. Mada, mislim da bi i Čelendž runda Kupa CEV, u ovoj konstelaciji odnosa, ove godine bio veliki uspjeh za Budvansku rivijeru", kazao je trener Rivijere Veselin Vuković.

Vuković: Privilegija i čast je raditi s ovim momcima

Problem Budvanske rivijere je nedostatak kvalitetnih mečeva na domaćoj sceni, zbog čega je nemoguće održavati formu za Ligu šampiona.

"Nezavisno od svih problema, mi imamo jednu solidnu dozu optimizma da u ovoj utakmici možemo napraviti nešto više. U nekoliko navrata sam govorio na čemu gradimo taj optimizam. Ekipa je ove godine tako sastavljena da je zadovoljstvo, privilegija i čast raditi s tim momcima, koji su za ovo vrijeme davali i daju svoj maksimum u smislu odnosa, truda i svega što igrače čini pravim profesionalcima. Imamo deficit utakmica, posljednju pravu smo odigrali u Ljubljani protiv ACH voleja, prije više od mjesec dana, ali se nadam da ćemo u četvrtak odigrati dobro. Nadu temeljim na tome da kvalitetno radimo na treninzima, svi imaju pravi sportski i profesionalni odnos, a tome treba dodati i atmosferu i relacije koje igrači imaju unutar tima, kao i na njihovoj svijesti koliko to ovo ukupno znači za njih pojedinačno, za klub, ali i odbojkaški sport u ovoj zemlji", kaže Vuković.

Očekivali više od derbija

Budvani su crnogorski derbi riješili za 65 minuta, prepustivši Budućnosti ukupno svega 49 poena.

"Očekivali smo više od derbija. Ali, i činjenica je da smo imali dobar pristup. I nakon prospavane noći, ne mogu sa sigurnošću da kažem da li je Budućnost igrala nešto slabije ili smo mi igrali dobro i nijesmo dozvolili rivalu da naprave nešto više. Sklon sam razmišljanju da je prije ovo drugo, jer su igrači igrali kao da je finale svih finala. Trudili su se da nijedan poen ne poklone protivniku, već je Budućnost morala da zaradi svaki poen. U takvim uslovima utakmica nije bila neizvjesna", ističe strateg Budvana.

Galerija

Bonus video: