Jelena potpisivala ugovor na ulici, Milica i Olja bježale od inspekcije

Filipović je ispričala kako im je Obradović par dana nakon što su snimile posljednji "Glamur noar", iznenada rekla da se emisija prekida
783 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 08:20h

Bivša producentkinja TV Atlas i jedna od voditeljki ukinute emisije "Glamur noar" Jelena Filipović ispričala je da je od aprila 2009. kada je na mjesto izvršne direktorke te televizije došla Tatjana Obradović, počela prava agonija za nju, te da je vrhunac bio kada joj je u maju prošle godine više nego upola smanjila platu.

Ona je sa koleginicama Milicom Marković i Oliverom Čolović u aprilu podnijela tužbu u kojoj od bivšeg poslodavca direktora Atlas televizije Duška Kneževića traže obeštećenje od 75.000 eura zbog izbjegavanja obaveza iz radnog odnosa, mobinga i diskriminacije na radnom mjestu.

U četvoročasovnom saslušanju u podgoričkom Osnovnom sudu Filipović je, između ostalog, navela i da je za pet godina koliko je radila u toj medijskoj kući, osim poslova producenta, obavljala i poslove menadžera marketinga, portparola, a bila je i autorka emisije.

Filipović je dodala da je svakog dana trpjela neki vid maltretiranja od Obradović koja je njih tri stalno ogovarala, imitirala, htjela da ih posvađa i slično

Filipović je ispričala kako im je Obradović par dana nakon što su snimile posljednji "Glamur noar", a prije njenog emitovanja, iznenada rekla da se emisija prekida.

"Rekla je da je emisija skaredna i da ne vrijedi ništa. Nijesu nam dozvolili ni da je odjavimo, iako je to bila najgledanija emisija na Atlasu", rekla je ona.

Filipović je dodala da je svakog dana trpjela neki vid maltretiranja od Obradović koja je njih tri stalno ogovarala, imitirala, htjela da ih posvađa i slično.

"U periodu kada smo mi živjele od dnevnice od osam i po eura, ona je dolazila da nam priča kako je danas došla plavim mercedesom jer je u plavom kompletu, a kako će sjutra doći u crvenom mercedesu, jer će nositi crveno", navela je ona.

Traume i od Ramusovićeve

Za menadžerku programa Melihu Ramusović je rekla da je stalno diskriminisala zbog toga što je samohrana majka, da joj je govorila da žena koja je majka ne može da obavlja svoj posao kako treba, da im nije dozvoljavala sindikalno organizovanje, te da je od Obradovićeve i preko Ramusovićeve, doživljavala traume.

O Kneževiću je rekla da je nikada nije uvrijedio, ali da smatra da se uvijek bahato ponašao, te da je vrijeđao ostale zaposlene naočigled svih.

"Na čuvenim prijemima koje je organizovao, voditeljke Atlasa su izigravale živu scenografiju, a one koje su imale muževe vodile su ih sa sobom da ne bi doživljavale neprijatnosti i uznemiravanja", rekla je Filipović.

Suđenje se nastavlja 23. januara kada će biti saslušane Marković i Obradović, koja će se obzirom da je u međuvremenu dala otkaz na televiziji "Atlas", pojaviti u svojstvu svjedoka.

Galerija

Bonus video: