Raičević planirao zločin i danima pratio suprugu

"Vijesti" saznaju da se došlo do podatka da je Raičević prije desetak dana kupio "golf 2" (PG-CM-776), zatamnjenih stakala, kako bi sa tim automobilom lakše uhodio Mariju
443 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 09:32h

Podgorička policija vjeruje da je Igor S. Raičević (33) planirao zločin kao i da je danima pratio suprugu Mariju (30), koju je u petak oko 10.30 časova hladnokrvno usmrtio pucnjem u sljepoočnicu, a potom sa najmanje četiri metka ubio i njenog prijatelja Ivana M. Dulovića (28).

Hladnokrvan zločin dogodio se na parkingu kod zgrade Doma zdravlja u centru grada gdje je osumnjičeni, najvjerovatnije, napravio zamku za svoju suprugu koju je danima pratio prije nego je bez imalo milosti pucao u nju, a onda i u Dulovića.

Nakon što je ubio ženu i mladića, Raičević je sa pištoljem pobjegao sa parkinga i nestao Ulicom obale Ribnice ka Kapadžića mostu, gdje mu se izgubio svaki trag.

Policija pokušava da preko dostupne tehnike, praćenja, pretresa i nadzora zgrada i kuća, u kojima se vjeruje da bi mogao biti, dođe do odbjeglog Zećanina, kojeg odavno imaju u svojim evidencijama.

Kupio zatamnjeni "golf 2" da bi lakše uhodio Mariju

"Vijesti" u vrhu Uprave policije saznaju da se došlo do podatka da je Raičević prije desetak dana kupio "golf 2" (PG-CM-776), zatamnjenih stakala, kako bi sa tim automobilom lakše uhodio Mariju.

"Provjerom baze došli smo do podatka da je on taj automobil kupio prije samo desetak dana. To navodi na zaključak da je on planirao ovaj zločin", kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije.

Igor S. Raičević

Inspektori su tokom istrage došli i do podatka da je Raičević upravo tim "golfom 2" danima pratio suprugu, gledao kuda ide, sa kim se druži, a onda čekao i najbolji trenutak da izvede svoju monstruoznu zamisao.

Ubijena žena je u petak ujutro kratko bila na poslu u KAP-u, gdje je radila u arhivi, a onda je nešto poslije 9 časova otišla do Doma zdravlja, gdje je bila na previjanju povrijeđene ruke. Ona je na parkingu kod Doma zdravlja ostavila svoj “golf 4”, a upravo na tom mjestu se i dogodio zločin.

Nakon previjanja, Raičevićeva je sa Dulovićem sjedjela u svom "golfu 4" (PG-GD-594), a onda je sa jedine izlazne strane u njen automobil svojim “golfom” direktno udario njen suprug, koji je tako spriječio suprugu da ode sa parkinga.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: