Policija privela osumnjičene za napad i vrijeđanje ekipe "Vijesti"

Novinari Televizije i dnevnika Vijesti, Darko Bulatović, Aleksandar Marojević i Ivan Petrušić, napadnuti su fizički u nikšićkom mjestu Humci
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 18:49h

Nikšićka policija privela je Dragoljuba Karadžića (58) i Miodraga Glušicu (43) iz Nikšića i Miloša Šanjevića (44) iz Trebinja koji su novinare Televizije i dnevnika Vijesti, Darka Bulatovića, Aleksandra Marojevića i Ivana Petrušića, fizički napali u nikšićkom mjestu Humci, prilikom snimanja tog mjesta.

TV Vijesti, Dijana Blagojević

Kako je saopšteno iz Uprave policije o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je naložio da se protiv Karadžića procesuira krivična prijava zbog sumnje da je počinio nasilničko ponašanje, na štetu Aleksandra Marojevića i Darka Bulatovića.

Tužilac je, kako je saopšteno, naveo da u radnjama Glušice i Šunjevića nema elemenata krivičnog djela, već da se utvrdi postojanje prekršajne odgovornosti.

Karadžić je zatim, kako je rekao Bulatović, otišao do suvozačeve strane i snimatelja udario nogom u nogu, a zatim još jednom u kameru

Novinari Televizije i dnevnika Vijesti, Darko Bulatović, Aleksandar Marojević i Ivan Petrušić, napadnuti su danas fizički u nikšićkom mjestu Humci, prilikom snimanja tog mjesta.

Bulatović je rekao agenciji MINA da su ih tri čovjeka, prilikom snimanja Humaca, počela vrijeđati i psovati, a jedan od njih, Dragoljub Karadžić pokušao je da udari Bulatovića, koji je pored automobila čekao fotoreportera i snimatelja.

"On se zaletio da nas udari, i rekao sam snimatelju i fotografu da što prije uđu u auto, i dok sam ja sjedao na mjesto vozača, lijeva noga mi je ostala vani i Karadžić je jako gurnuo vrata i nagnječio mi potkoljenicu, a potom mi i zalupio vrata", kazao je Bulatović.

Dragoljub Karadžić

Karadžić je zatim, kako je rekao Bulatović, otišao do suvozačeve strane i snimatelja udario nogom u nogu, a zatim još jednom u kameru.

"Ne znamo koji su bili njegovi motivi da nas napadne, i da nam prijeti i psuje", rekao je Bulatović.

"Ne znamo koji su bili njegovi motivi da nas napadne, i da nam prijeti i psuje", rekao je Bulatović

"Ponovo ću da vas bijem", bile su prijetnje kojima je Karadžić ispratio ekipu novinara i snimatelja, a što se i čuje na kameri TV Vijesti.

Nakon teškog incidenta, Bulatović, Marojević i Petrušić su slučaj prijavili policiji.

U toku je uzimanje izjava od napadnutih novinara, ali i osumnjičenih Nikšićana, a istragom rukovodi Osnovni državni tužilac iz Nikšića Dejan Đorojević koji je djelo okvalifikovao kao nasilničko ponašanje.

Galerija

Bonus video: