Medalja izmakla Maksimovićki

Maksimović je imala i meč za bronzu u repasažu, ali je u njemu sa 4:2 poražena od Peruanke Alesandre Vindrole, pa se morala zadovoljiti petim mjestom na svijetu
52 pregleda 0 komentar(a)
Maksimović, Foto: Privatna arhiva
Maksimović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.10.2011. 13:45h

Naša jedina takmičarka u konkurenciji juniora, Jelena Maksimović nije uspjela da osvoji medalju na Svjetskom prvenstvu u Maleziji, pošto je u polufinalu poražena od šampionke, Turkinje Neslihan Kaliskan (3:0).

S obzirom na plasman u polufinale kategorije do 48 kilograma,16-godišnja Maksimovićeva je imala i meč za bronzu u repasažu, ali je u njemu sa 4:2 poražena od Peruanke Alesandre Vindrole, pa se morala zadovoljiti petim mjestom na svijetu.

Maksimović je juniorska prvakinja Balkana i treća u Evropi, a do polufinala je stigla ne dozvolivši protivnicama da poentiraju. U prvoj borbi je dobila Filipinku Arevalo sa 2:0, potom istim rezultatom Tunižanku Ben Salah a u četvrtfinalu je sa 1:0 pobijedila Kazahstanku Li.

Za razliku od Maksimovićeve, Strahinja Rajković je u kategoriji do 68 kilograma eliminisan u prvoj borbi sa Slovencem Spanbauerom (3:1).

Naša selekcija je dan ranije osvojila zlatnu medalju u najprestižnijoj kategoriji na šampinopnatu u Malaki, as Onogošta Danilo Lučić je slavio u teškoj kategoriji konkurencije do 21. godinu. Naš posljednji predstavnik u Mlaki, kadet Vido Kopitović boriće se u nedjelju.

Bonus video: