Dobrovoljac iz Danilovgrada nije prijetio novinarki "Vijesti"

Lažno preuzimanje krivice za ozbiljno krivično djelo da bi se sačuvao član porodice nije neuobičajeno
118 pregleda 0 komentar(a)
Fabrika duvana, Foto: Savo Prelević
Fabrika duvana, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2011. 08:11h

Muškarac koji se u februaru prijavio da je u dva navrata ozbiljno prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić i članu njene porodice, nije to uradio, utvrdilo je podgoričko tužilaštvo, a u istrazi koja traje više od sedam mjeseci još nema drugih osumnjičenih.

Lažno preuzimanje krivice za ozbiljno krivično djelo da bi se sačuvao član porodice nije neuobičajeno, tvrde stručnjaci, ali je posebno karakteristično za mafijaške organizacije kada je potrebno da se od istrage, suđenja i zatvora sačuvaju viši ešaloni, a time i sami opstanak kriminalnog udruženja.

Samo nekoliko sati nakon što je policija 9. februara procijenila da nema opasnosti po Lakićevu i njenu porodicu zbog desetak dana ranije upućenih prijetnji i ugrožavanja njene bezbjednosti od osoba zaposlenih u mojkovačkoj fabrici cigareta povezanoj sa Nikšićanima Aleksandrom i Nikolom Mrkićem, stigle su nove uvrede i užasavajuće telefonske poruke.

Oko 20 časova, muškarac koji se predstavio kao Boško pozvao je na mobilni telefon drugu novinarku “Vijesti” Jasminu Muminović. Izraženim nikšićkim akcentom izrekao je niz teških uvreda i prijetnji na račun Olivere Lakić, koja je duže vremena istraživala sumnje da se u fabrici “Tara” u Mojkovcu i u hangaru u Podgorici proizvode, a potom krijumčare lažne cigarete.

“Boško” je na specifičan i zastrašujući način zaprijetio da će ugroziti njenu kćerku koja privremeno živi u inostranstvu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: