Ćulafić sedmi sa Al Rajanom

Ćulafić, koji će iduće sezone igrati za Poatje, bio je drugi poenter ekipe sa kojom je imao kratkoročni ugovor za ovo takmičenje – na osam utakmica upisao je ukupno 83 poena
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2011. 13:08h

Korektor crnogorske reprezentacije Miloš Ćulafić sa katarskim Al Rajanom je ovogodišnji Azijski kup šampiona u odbojci, koji je održan u Palembanku (Indonezija) završio na sedmom mjestu, sa skorom od po četiri pobjede i poraza.

Al Rajan je u grupi B zauzeo treće mjesto sa tri pobjede i dva poraza. Ćulafićev tim je savladao prvake Mjanmara (3:1), Turkmenistana (3:0) i Tajlanda (3:2), dok je poražen od šampiona Irana (1:3) i Kazahstana (0:3). Al Rajan je u četvrtfinalu poražen od kineske Tang Dinastije 3:0, nakon čega se morao zadovoljiti borbom za plasman od petog do osmog mjesta. Prvo je poražen od indonežanskog Bank Sumsel Babela (0:3), dok je na kraju, u meču za 7. mjesto, bio bolji od prvaka Vijetnama PTSC-a sa 3:0.

Ćulafić, koji će iduće sezone igrati za Poatje, šampiona Francuske, bio je drugi poenter ekipe sa kojom je imao kratkoročni ugovor za ovo takmičenje – na osam utakmica upisao je ukupno 83 poena, pri čemu u dva meča, praktično, nije igrao. Bolji učinak od njega u ekipi imao je jedino srpski reprezentativac Konstantin Čupković, lani član Budvanske rivijere (od iduće sezone će igrati za poljski Belhatov), koji je osvojio 98 poena.

Inače, klupski šampion Azije je šesti put uzastopno, sedmi ukupno, postao je iranski Pajkan, koji je u finalu bio bolji od Alma Ate, šampiona Kazahstana, sa 3:0. Zahvaljujući tom uspjehu, Pajkan je izborio vizu za klupsko prvenstvo svijeta u Dohi (Katar).

Bonus video: