Milovan Vojinović sa Žabljaka slao prijeteće poruke šefu žabljačkog katastra

U porukama dominiraju optužbe da je Stanić sa pozicije rukovodioca katastra omogućio da HM "Durmitor", dobije u vlasništvo državno zemljište
233 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.07.2011. 17:12h

Protiv Milovana Vojinovića(44) iz žabljačkog prigradskog naselja Razvršje, policija je Osnovnom državnom tužiocu iz Pljevalja podnijela krivičnu prijavu za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Vojinović se sumnjiči da je u prvoj polovini aprila ove godine, šefu žabljačkog katastra Simu Staniću upućivao SMS poruke prijeteće sadržine.

Prijetnje su upućivane i članovima njegove porodice. Sumnjiči se i da je poruke prijeteće sadržine upućivao i radniku katastra Svetomiru Šljivančaninu što je takođe obuhvaćeno ovom krivičnom prijavom.

Prijetnje su upućivane i članovima Stanićeve porodice

Stanić je prijetnje prijavio žabljačkoj policiji i Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima. Inspektori su primjenom operativno taktičkih i tehničkih mjera došli do osnovane sumnje da je Vojinović autor tih poruka.

Prijećeno i putem akcionara "Durmitora"

Kako su "Vijesti" tada pisale pošiljac poruka ili neko ko mu je poslužio kao logistika pratio je kretanje Sima Stanića. Tako je prokomentarisan njegov ulazak u stan jer je ubrzo stigla poruka u kojoj je i to pomenuto. Isto tako i njegov dolazak u policiju kada je inspektorima podnio prijavu.

Naš izvor, koji je imao uvid u sadržinu poruka, kazao nam je tada da je prijećeno i pojedincima koji su uz Stanića kroz Udruženje akcionara Ski centra «Durmitor» aktivno radili na razotkrivanju nepravilnosti u privatizaciji toga preduzeća ali se u porukama to angažovanje ne pominje.

U porukama dominiraju optužbe da je Stanić sa pozicije rukovodioca katastra omogućio da HM "Durmitor", odnosno vlasnik tog preduzeća Savo Kujundžić dobije u vlasništvo državno zemljište koje je u trenutku kupovine poljoprivrednog preduzeća "Jezeracoop" u stečaju, bilo u kategoriji višegodišnjeg korišćenja.

Bonus video: