Juniorske selekcije od sjutra u kvalifikacijama za SP

Iz kvalifikacija, plasman na SP obezbijediće pobjednici četiri grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 19:14h

Muška i ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore od sjutra do nedjelje učestvovaće na kvalifikacionim turnirima za plasman na šampionate svijeta.

Juniori će u bjeloruskom Mogiljevu, u grupi B, sa selekcijama Srbije, Turske, Letonije i domaće Bjelorusije.

Crna Gora je na startu turnira slobodna, dok u drugom kolu, u četvrtak (16.30 časova), igra sa Bjelorusijom.

”Realno, bilo bi pravo čudo da izborimo vizu za Svjetsko prvenstvo, jer smo u najtežoj grupi. Srbija je neprikosnovena, Turska je bila učesnik posljednjeg Evropskog prvenstva, Bjelorusija takođe, a uz to je i domaćin. Letonija nam je nepoznanica. Za našu ekipu to će biti odlično iskustvo, prilika da igrači kroz jake mečeve dobiju na kvalitetu, a turnir će im bit ii odskočna daska za seniorski sastav. Odlično smo trenirali, igra nam je na više nego zadovoljavajućem nivou, što nam je i cilj, a to se vidjelo na kontrolnom meču sa seniorskom reprezentacijom. Ako u Bjelorusiji budemo igrali kao protiv naše selekcije, onda nećemo biti topovska hrana”, kazao je “Vijestima” selektor juniora Srđan Popović.

Juniorke će igrati u Zrenjaninu, u grupi A, sa Srbijom, Grčkom, Poljskom i Portugalom. Rival izabranica selektora Nataše Marković na startu turnira, sjutra od 16 časova, biće Grčka.

Iz kvalifikacija, plasman na SP obezbijediće pobjednici četiri grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

Šampionat svijeta za juniore biće odigran u Brazilu, dok će juniorke igrati u Peruu.

Bonus video: