"Ljepotica i zvijer" u čast Svjetskog dana pozorišta za djecu

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade proslavlja se danas širom planete pod motom „Povedite dijete u pozorište danas“, koji je osmislila Međunarodna asocijacija pozorišta za djecu i mlade
69 pregleda 0 komentar(a)
Ljepotica i zvijer, Foto: Facebook
Ljepotica i zvijer, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.03.2018. 08:40h

Podgoričko Gradsko pozorište danas će biti dio globalne proslave 20. marta – Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade, povodom čega će u 12 časova, u KIC-u „Budo Tomović“ biti igrana predstava „Ljepotica i zvijer“ (4+), u režiji Teatra mladih i prema tekstu Igora Bojovića u kojoj igraju: Kristina Stevović, Marija Labudović, Pavle Ilić, Vule Marković i Branko Ilić.

“Ovim igranjem obilježićemo i deceniju uspješnog teatarskog života ove predstave. Pred početak, glumica Katarina Krekpročitaće poruke koju su ove godine za 20. mart napisali američki dječji pisac i ilustrator Mo Vilems i sedamnaestogodišnjak iz Sirije Mohamad Al Džunde, dobitnik Međunarodne nagrade za prava djece koju dodjeljuje Fondacija Kids Rights za 2017. godinu”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Pozorište će danas imenovati i počasne članove za 2018. godinu, a to su: Aleksandra Vujisić, Sofija Vujasin, Đina Rovčanin, Iris Popović, Jana Filipović, Lana Vuković, Mila Mugoša, Sara Lopičić i Irina Babić. Novi počasni članovi dobiće majice sa logom Gradskog pozorišta i akreditacije koje će im omogućiti besplatne ulaznice za sve predstave sa repertoara Gradskog pozorišta.

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade proslavlja se danas širom planete pod motom „Povedite dijete u pozorište danas“ (Take a child to the theatre today), koji je osmislila Međunarodna asocijacija pozorišta za djecu i mlade (ASSITEJ).

U Gradskom pozorištu danas počinje i akcija „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!), kojom se “uz kvalitetne predstave i popuste do 50 odsto”, obilježavaju teatarski praznici.

Bonus video: