Roditeljski kutak: Je li mobilnim telefonima mjesto u učionici?

Roditelji smatraju da djeca previše koriste telefone, i to je jedan od ključnih razloga zašto su protiv upotrebe telefona u nastavi
74 pregleda 1 komentar(a)
SMS poruke, mobilni telefon, Foto: Shutterstock
SMS poruke, mobilni telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.02.2018. 12:44h

Upotreba telefona u edukativne svrhe poželjna je u nastavi kao savremeno nastavno sredstvo. Međutim roditelji smatraju da postoje i drugi uređaji koji sasvim sigurno mogu zadovoljiti edukativne svrhe. Telefon ima i druge funkcije, kao foto-aparat, kao internet pretraživač, za pristup društvenim mrežama, zato smatraju da mu nije mjesto u učionici.

Gimnazija Slobodan Škerović koristila je u nastavi telefone kao pomoćno medijsko sredstvo, i imali su vrlo lijepe reakcije učenika. Pomoću mobilne platforme radili su istraživanje o aktivizmu, problemima, i povezivanje između učenika njihove škole i Gimnazije u Tuzima.

Roditelji smatraju da djeca previše koriste telefone, i to je jedan od ključnih razloga zašto su protiv upotrebe telefona u nastavi.

Djeca bez obzira na uzrast, ali i odrasli provode previše vremena pred ekranom.

Ukoliko mobilnim telefonima okrenemo leđa, doći će do sve veće zloupotrebe, zato dozirana upotreba mobilnih telefona, djeci se može pokazati da se i internet i mobilni telefoni mogu koristiti i u druge, korisne svrhe.

Bonus video: