Van Hejlen prijetio pištoljem Fredu Durstu

Van Hejlena je izbacilo iz takta što je frontmen pušio marihuanu i što su se svi ponašali "kao djeca"
397 pregleda 0 komentar(a)
Edi Van Hejlen, Foto: Edi Van Hejlen
Edi Van Hejlen, Foto: Edi Van Hejlen

Poznati gitarista Edi Van Hejlen jednom prilikom prije skoro dvije decenije je prislonio pištolj na glavu frontmena grupe Limp Bizkit Freda Dursta. Tako bar tvrdi reditelj i fotograf Endru Benet u svojoj knjizi "Eruption in the Canyon: 212 Days and Nights with the Genius of Eddie Van Halen".

Knjiga sadrži razne Benetove fotografije i anegdote, među kojima i navadenu, a prema njegovim riječima frontmen Limp Bizkita i Edi upoznali su se nakon što je Limp Bizkit napustio gitarista Ves Brolend, pa je bend bio u potrazi za zamjenom. Nakon što je diskografska kuća predložila da se bendu priključi Van Hejlen, Durst je na to izjav kako bi bilo urnebesno da najbolji gitarista svih vremena svira sa najgorim bendom ikad, ali Van Hejlen bio voljan da proba.

Prema Benetu, prva njihova proba odvijala se u Durstovoj kući na Beverli Hilsu, a Van Hejlena je izbacilo iz takta što je frontmen pušio marihuanu i što su se svi ponašali "kao djeca". Zato je otišao, ali bez svoje gitare i pojačala.

Drugog dana, nakon što nije uspio da stupi u kontakt sa Durstom kako bi ga pitao za svoju opremu, Van Hejlen je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i otišao je do njegove kuće u vojnom vozilu koje je kupio na aukciji.

Pojavio se sa pištoljem u ruci, a kad je Durst izašao iz kuće slavni gitarista mu je stavio pištolj na glavu i pitao gdje su mu stvari. Nakon toga je vikao na Durstovog zaposlenog da mu donese opremu, čekajući ga i dalje sa pištoljem uperenim u pjevača, sve dok se gitare i pojačala nisu našla u njegovom vozilu.

Bonus video: