Gargović sada traži advokata

a audio snimku koji su “Vijesti” objavile može se čuti kako Gargović nudi kandidatu SDP-a zaposlenje za suprugu pod uslovom da se povuče sa izborne liste i pređe u Socijaldemokrate
137 pregleda 5 komentar(a)
Naser Gargović, Damir Šehović, Foto: Facebook, Facebook
Naser Gargović, Damir Šehović, Foto: Facebook, Facebook
Ažurirano: 31.01.2018. 09:30h

Saslušanje direktora Srednje stručne škole u Beranama Nasera Gargovića odloženo je za danas jer je tražio da prilikom davanja izjave bude prisutan njegov advokat. Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Gorica Golubović kazala je “Vijestima” da bi danas trebalo da bude saslušan i član Socijaldemokratske partije (SDP) Đ. D. koga je, kako se sumnja, Gargović pokušao da podmiti. Povodom objavljivanja snimka Gargovićevog razgovora sa funkcionerom SDP-a, juče je saslušan predsjednik beranskog SDP-a Mirko Pavićević. Prema saznanjima “Vijesti”, Pavićević je u Centru bezbjednosti Berane kazao da mu je partijski kolega kazao da ga član Socijaldemokrata “duži vremenski period pritiska kako bi napustio SDP”.

“Da se povuče sa liste, te da pređe u partiju SD sa jednim ciljem, da ponizi partiju kojoj je nekada Naser Gargović pripadao a mislim da je dobio zadatak od centrale iz Podgorice”, kazao je Pavićević u policiji i dodao da ima saznanja da je pokušao da utiče i na druge članove SDP-a.

Na audio snimku koji su “Vijesti” objavile može se čuti kako Gargović nudi kandidatu SDP-a zaposlenje za suprugu pod uslovom da se povuče sa izborne liste i pređe u Socijaldemokrate. On je na snimku kazao da to radi u ime ministra prosvjete Damira Šehovića, koji je to negirao navodeći da mu se podmeće.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić pisao je premijeru Dušku Markoviću povodom afere u Beranama, navodeći da je izborni proces u Crnoj Gori devastiran.

“U Beranama pritisci su urađeni u ime liste koju predvodi partija gdje ste vi zamjenik predsjednika. Podsjećam kako Vas je Evropska komisija u godišnjim izvještajima o napretku prozivala za sve one famozne kupovine ličnih karata za potrebe DPS-a i za nesprovođenje političke odgovornosti tih ljudi i svih onih uključenih u aferu 'Snimak'”, navodi se u pismu i poziva Marković da ispuni politička očekivanja EU.

Iz SD-a su optužili Krivokapića da “izigrava tužibabu kod Delegacije EU”, navodeći da Gargović jedva čeka da se ispriča sve o “prizemnoj podmetačini SDP-a”. Oni su kazali da Gargoviću svakim danom “stiže ogromna podrška od sugrađana”.

Bonus video: