Nagrade za Bojana Boškovića i Milenu Jovanović

95 pregleda 0 komentar(a)
Mario Hodžić, Bojan Bošković i Milena Jovanović, Foto: KK Omladinac
Mario Hodžić, Bojan Bošković i Milena Jovanović, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 13.11.2017. 19:24h

Ministarstvo sporta nagradiće karatiste Bojana Boškovića i Milenu Jovanović, koji su na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima za kadete, juniore i mlađe seniore osvojili zlatnu i bronzanu medalju, najavio je ministar Nikola Janović.

Iz Ministarstva sporta su saopštili da se Bošković (15 godina) na Tenerifima okitio zlatnom medaljom, Jovanović (14) i Mario Hodžić (19) bronzanom, čime su Crnu Goru svrstali među deset najboljih na svijetu.

Navodi se da je Janović primio karatiste, poručujući da polako ali sigurno, crnogorski karate korača ka jednom od naših najtrofejnijih sportova.

"Nesumnjivo, riječ je o vrhunskim takmičarima, izuzetno samodisciplinovanim, hrabrim i talentovanim borcima svjetskog kalibra, koji su kao takvi, najbolji uzor i primjer mladima u Crnoj Gori", rekao je Janović.

On je u razgovoru sa mladim reprezentativcima kazao da je karate postao olimpijski sport, pa su samim tim porasla i ulaganja države u njega.

Janović je istakao da u prilog tome govori i činjenica da su crnogorski karatisti Marina Raković, Mario Hodžić i Nenad Dulović od početka godine dobili premije Ministarstva sporta vrijedne oko 50 hiljada eura, a da će Bošković i Jovanović takođe biti nagrađeni.

Takođe se navodi da je pored njihovog trenera Žarka Rakovića, prijemu kod ministra sporta prisustvovao i predsjednik Karate saveza Vladimir Joković.

Joković se, kako se navodi, Janoviću zahvalio na izuzetnoj podršci crnogorskim karatistima, ali i na pomoći vijednoj 25 hiljada eura koliko je Ministarstvo sporta opredijelilo za organizaciju Balkanskog šampionata koje će biti održano u Herceg Novom od 8. do. 10. novembra.

"Kao neko ko dolazi iz Plužina, za pohvalu je, kazao je Joković, i to što je Ministarstvo sporta investiralo u tu opštinu 49 hiljada eura za sanaciju i adaptaciju gradskog sportskog igrališta", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

Bonus video: