Juniorske selekcije dobile rivale za EP, kadetske selekcije nijesu prijavljene

0 komentar(a)
Žrijeb, CEV, Foto: Cev.lu
Žrijeb, CEV, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 13.10.2017. 14:59h

Dan nakon seniorskih, protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobile su i crnogorske juniorske odbojkaške selekcije.

Kako je saopšteno, juniori (do 20 godina) i juniorke Crne Gore (do 19), selekcije koje predvode Zoran Vukčević i Časlav Đurović, biće domaćini kvalifikacionih turnira, a mjesta će biti naknadno određena.

Juniorke će u 1. rundi kvalifikacija za EP u Albaniji 2018. godine igrati u grupi 2 protiv Gruzije, Izraela i Bjelorusije, od 12. do 14. januara iduće godine.

Ako prođe, za šta je potrebno prvo mjesto na turniru prve runde, naša selekcija će u drugoj rundi igrati sa reprezentacijama Rumunije, Belgije i Francuske.

Plasman na EP izboriće pobjednici sedam grupa, dok će sedam drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana selekcija izboriti plasman u treću rundu (28. jun – 1. jul), odakle će plasman izboriti po dvije selekcije iz obje grupe.

Naredno, 26. EP u konkurenciji juniorki odigraće se od 1. do 9. septembra 2018. u Albaniji, a mjesta odigravanja će naknadno biti određena. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2000. i mlađe...

Juniori će u drugoj rundi kvalifikacija za EP u Holandiji i Belgiji 2018. godine, od 26. do 29. aprila ove godine, igrati u grupi D sa selekcijama Francuske, Slovenije i Letonije.

Plasman na EP izboriće pobjednici osam grupa, dok će drugoplasirane selekcije izboriti plasman u treću rundu (28. jun – 1. jul), iz koje će plasman na prvenstvo Evrope izboriti pobjednici obje grupe.

EP u konkurenciji juniora, 26. po redu, odigraće se od 14. do 22. jula 2018. u Hagu i Ejdeu, u Holandiji, i Kortrajku u Belgiji. Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 1999. i mlađi.

Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija u obje konkurencije za učešće na Svjetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na evropskim prvenstvima.

Obavljen je i žrijeb u kadetskoj konkurenciji, ali Odbojkaški savez Crne Gore nije prijavio selekcije za kvalifikacije u ovom uzrastu.

"S obzirom na to da je CEV poslao poziv za učešće u kvalifikacijama kadetkinja i kadeta tek u julu ove godine, a da je po tom pozivu prva runda takmičenja bila predviđena već za oktobar 2017. godine, ta takmičenja nijesu mogla da budu predviđena tokom Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata kod Ministarstva sporta za ovu godinu. Uzimajući u obzir činjenicu da Ministarstvo sporta ne odobrava naknadne prijave za finansiranje projekata, Predsjedništvo OSCG je odlučilo da se za kvalifikacije prijave samo juniorske selekcije čiji je početak takmičenja u januaru 2018. godine, u periodu koji pripada programu za narednu godinu i za koji će OSCG da aplicira na novom konkursu Ministarstva sporta", objašnjavaju iz OSCG.

JUNIORKE – XXVI EP 2018. – KVALIFIKACIJE

I RUNDA (11 – 14. JANUAR)

1. GRUPA – UKRAJINA: UKRAJINA, ŠVEDSKA, KIPAR, ISLAND

2. GRUPA – CRNA GORA: CRNA GORA, IZRAEL, BJELORUSIJA

II RUNDA (26 – 29. APRIL)

A GRUPA – SRBIJA

SRBIJA, HOLANDIJA, MAĐARSKA, DANSKA

B GRUPA – RUSIJA

RUSIJA, SLOVENIJA, FINSKA, POBJEDNIK 1. GRUPE

C GRUPA – ITALIJA

ITALIJA, ČEŠKA, AUSTRIJA, NORVEŠKA

D GRUPA – GRČKA

GRČKA, BUGARSKA, ESTONIJA, ŠVAJCARSKA

E GRUPA – SLOVAČKA

SLOVAČKA, TURSKA, HRVATSKA, ŠPANIJA

F GRUPA – RUMUNIJA

RUMUNIJA, BELGIJA, FRANCUSKA, POBJEDNIK 2. GRUPE

G GRUPA – NJEMAČKA

NJEMAČKA, POLJSKA, LETONIJA, PORTUGAL

JUNIORI – XXVI EP 2018. – II RUNDA KVALIFIKACIJA (26 – 29. APRIL)

A GRUPA – ITALIJA

ITALIJA, BUGARSKA, ŠPANIJA, ŠVAJCARSKA

B GRUPA – RUSIJA

RUSIJA, ESTONIJA, MAĐARSKA, IZRAEL

C GRUPA – ČEŠKA

ČEŠKA, DANSKA, FINSKA

D GRUPA – CRNA GORA

CRNA GORA, FRANCUSKA, SLOVENIJA, LETONIJA

E GRUPA – RUMUNIJA

RUMUNIJA, NJEMAČKA, AUSTRIJA, ŠVEDSKA

F GRUPA – SRBIJA

SRBIJA, PORTUGAL, NORVEŠKA

G GRUPA – SLOVAČKA

SLOVAČKA, TURSKA, GRČKA

H GRUPA – UKRAJINA

UKRAJINA, POLJSKA, HRVATSKA, BJELORUSIJA

Bonus video: