Bošković: Čujović je bez mene mrtav čovjek, nikad neće izaći iz zatvora, jer mu sudi moj drug

Nebojša Bošković je optužen da je sa Milošem Čujovićem sa tuđih bankovnih računa ukrao oko milion i po eura
676 pregleda 2 komentar(a)
Nebojša Bošković
Nebojša Bošković
Ažurirano: 20.06.2017. 07:12h

U telefonskom razgovoru koji je prikupljen primjenom mjera tajnog nadzora, a juče je preslušan u Višem sudu u Podgorici, optuženi Nebojša Bošković, vlasnik firme “Krisma motors”, kazao je okrivljenoj Nataši Golović da je Miloš Čujović „bez njega mrtav čovjek" i da nikada neće izaći iz zatvora jer mu sudi njegov drug.

Čujović je prokomentarisao da je Bošković informatički nepismen i da ne zna čak ni telefonsku poruku da otkuca i pošalje. Okrivljeni juče nisu komentarisali sadržinu njihovih razgovora.

U jednom od razgovora, okrivljena Golovićeva je objasnila da je izvjesni Peđa nešto zabrljao prilikom realizacije finansijskih transakcija.

Optuženi Čujović je rekao da je to beogradski klošar i objasnio da je sa tim Peđom komunicirao preko mejla, te da su odrađivali zajedno finansijske transakcije, dodajući da je upravo taj Peđa vrlo često pravio greške prilikom prenosa novca.

U ovim razgovorima pominju se i „kamioni za utovar“. Čujović je pojasnio da se radi o ljudima koji su podizali novac sa bankovnih računa. Kada je riječ o 200.000 eura, koju pominje Bošković u razgovoru sa optuženom Golovićevom, i da on navodi da bi ih samo to izvadilo, Čujović je pojasnio da toliki novac nikada nije „odradio“ i da je to prevelika cifra.

Nebojša Bošković je optužen da se 2012. godine dogovorio sa Milošem Čujovićem da izvrše prevaru, uz pomoć koje su uspjeli da sa tuđih računa “skinu” oko 1.500.000 eura.

U tom poslu pomagala im je i Nikšićanka Nataša Golović zbog čega su optuženi za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru.

Prema navodima optužnice, Bošković je organizovao kriminalno udruženje, čiji je pripadnik sa Milošem Čujovićem iz Beograda, u periodu od prvog januara do septembra 2013. godine.

Čujović se, dok se nalazio u zatvoru u Spužu, koristeći se programerskim vještinama, lažno predstavljao da je vlasnik žiro računa, dao instrukcije da se sa deviznih računa otvorenim u inostranim bankama izvrši prenos novca na devizne račune više osoba.

U tome im je pomogla Nataša Golović. U optužnici piše da su podigli sa računa i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.446.171, 80 eura. Od ovog iznosa je ostalo blokirano 249.425 eura.

Bonus video: