Janović: Predsjednik Opštine tri mjeseca ne odgovara

On smatra da djecu ne treba da miješati u politiku već da im treba omogućiti najbolje uslove da se bave sportom i zdravim stilovima života.
95 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Savo Prelević
Nikola Janović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2017. 13:32h

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je danas da predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić tri mjeseca ne odgovara na njegov poziv da razgovaraju o saradnji ministarstva sa lokalnom zajednicom, osnovnim i srednjim školama.

„Već tri mjeseca bezuspješno pokušavamo da usaglasimo agendu. Rekao bih da nije samo pitanje vremena već i odsustva političke volje i demokratskog kapaciteta da se shvati da se na toj liniji političkog obračuna ne bi trebalo da se nađu djeca“, rekao je Janović novinarima u Kotoru.

On smatra da djecu ne treba da miješati u politiku već da im treba omogućiti najbolje uslove da se bave sportom i zdravim stilovima života.

Janović je kazao da svaki roditelj bez obzira da li glasa Demokratsku partiju socijalista, Demokrate, Socijaldemokrate, Socijaldemokratsku partiju ili Demokratski front, želi da mu dijete ima najbolje moguće uslove i da se bavi sportom, usvajajući zdrave stilove života.

Janović je rekao da žali zbog toga što se nije sastao sa Jokićem navodeći da je želio da sa njim obiđe bazen u Kotoru.

„Da zajedno, on sa pozicije gradonačelnika i ja sa ministra sporta uputimo inicijativu prema Direkciji javnih radova da ne bude zastoja u sanaciji i rekonstrukciji tog plivališta jer znam da naši mališani, mali vaterpolisti već sedmicama treniraju u Budvi i Herceg Novom“, kazao je Janović.

On je poručio da će rješavanje tog kao i sličnih gorućih sportskih problema u Kotoru, za sada, sačekati neku drugu priliku i, kako je kazao, više demokratskog kapaciteta.

Bonus video: