Ragbisti žele prvo mjesto u grupi

0 komentar(a)
Evropski kup nacija press, ragbi, Foto: Goran Kapor
Evropski kup nacija press, ragbi, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 12.05.2017. 14:56h

Ragbi reprezentacija Crne Gore u nedjelju od 14 časova u Tivtu igra prvu utakmici u trećoj grupi Evropskog kupa nacija protiv ekipe Slovačke, predstavnici Ragbi saveza očekuju dobru utakmicu i pobjedu.

U srijedu u isto vrijeme igraju Slovačka i Bugarska, a Crna Gora 20. maja igra drugu utakmicu sa Bugarskom. Osvajanje prvog mjesta u grupi vodilo bi u veći rang takmičenja.

Predsjednik Saveza Mišel Milović kazao je da ekipa ima veliki potencijal i da očekuje dobar rezultat. On je predstavio novog selektora, poznatog francuskog trenera Erika Merkadia, koji je prihvatio da na njegov poziv volonterski vodi reprezentaciju.

Osim toga Merkadie je poklonio novu opremu za crnogorske klubove, kao i obezbjedio pomoćnog trenera Didiera Alaseta.

Kapiten reprezentacije Boris Mijušković kazao je da zadovoljan sa formom i zalaganjem igrača, kao i da imaju tu čast da sa njima sada rade profesionalni treneri i da su uslovi u kampu sasvim zadovoljavajući.

"No što je najvažnije postoji velika želja igrača za pobjedom. Igramo prvu utakmicu sa Slovačkom, koja je naš poznati rival, i ovoga puta cilj nam je pobjeda protiv Slovačke, kako bi u drugoj utakmici išli na rezultat i osvajanje osvajanju prvog mjesta u grupi. Važno je i da ćemo imati podršku domaće publike kao dodatni podsticaj za što boljim rezultat", kazao je Mijušković.

Selektor Merkadie je naveo da ekipa ima veliki potencijal i da ima puno poštovanje prema igračima koji se uz puno odricanja bore za ovaj u Crnoj Gori amaterski sport.

"Crnogorci imaju velike predispozicije za ovaj sport - fizički su jaki, imaju inteligenciju, borbenost i hrabrost. Ovaj sport može u Crnoj Gori u budućnosti biti na visokom nivou i da kvalitetno predstavlja Crnu Goru", kazao je Merkadie.

Zbog spora između Ministarstva sporta i Crnogorskog olimpijskog komiteta u vezi kategorizacije sportova, ragbi se nije našao na spisku iako je olimpijski sport, zbog čega Ragbi savez nije dobio pomoć države iako je domaćin grupe Evropskog kupa nacija, a i ženska i muška reprezentacija u olimpijskoj verziji ragbija 7 učestvuju na evropskim prvenstvima.

Milović je kazao da su organizovanje ovog takmičenja spasili sponzori iz francuske Hugar groupe, Helenis i GGL groupe, kao i dosadašnji prijatelji ragbija u Crnoj Gori Porto Montenegro i domaćin Opština Tivat.

Član organizacionog odbora turnira Goran Maslovar kazao je da su građani Tivta srećni da se ovakav turnir održava u njihovom gradu i što imaju priliku da bodre svoju reprezentaciju.

"Pozivam sve svoje sugrađane i sve građane Crne Gore da u nedjelju u 14 časova da dođu i da budemo puna podrška našim momcima koji zaista daju sve od sebe da za tim postignu rezultat. Tivat se pokazao kao dobar domaćin i ovo je prilika za njegovu promociju jer je ragbi u svijetu vrlo popularan olimpijski sport", kazao je Maslovar.

Bonus video: