7 znakova da ste upoznali srodnu dušu

Napokon shvatate šta znači biti u vezi s nekim ko se prema vama odnosi onako kako zaslužujete. Niste to nikada prije osjetili i shvatate koliko je to zapravo divan osjećaj
59 pregleda 0 komentar(a)
ljubav, kuvanje, Foto: Shutterstock
ljubav, kuvanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.03.2017. 15:29h

Ne postoji samo jedna srodna duša, ali je iskustvo sa svakom znatno drugačije od svih ostalih veza…

1. Ne plašite se svađe. Iako se svađate rijetko, nikada kada se svađate ne strahujete da će neko učiniti ili reći nešto što će biti kap koja će preliti čašu. Kakva se god nesuglasica našla na vidiku, podrazumijeva se da ćete je riješiti i pronaći kompromis.

2. Želite provoditi vrijeme s njim. Pa čak i onda kada svako od vas obavlja svoj posao i provođenje zajedničkog vremena se svodi na boravak u istoj prostoriji. U njegovom je društvu sve nekako zabavnije i lakše.

3. Osjećate se samopouzdanije no ikada prije. Čak i kada znate da toga dana izgledate grozno. Uz njega nemate potrebu biti ‘savršeni’ i osjećate se samopouzdano u svakom trenu. On vam i riječima i pogledima govori koliko ste predivni i vi mu i vjerujete.

4. Ne ustručavate se biti potpuno prirodni i opušteni. Njemu se sviđa baš sve na vama i vezano uz vas, i uz njega nemate potrebu biti nešto što niste.

5. Napokon shvatate šta znači biti u vezi s nekim ko se prema vama odnosi onako kako zaslužujete. Niste to nikada prije osjetili i shvatate koliko je to zapravo divan osjećaj. Do sada ste mislili kako frajeri koji čuju i registriraju sve što kažete postoje samo u bajkama.

6. Ne pada vam na pamet da ga prevarite, niti vam na pamet pada mogućnost da budete prevareni. To se jednostavno neće dogoditi! Nikada!

7. Svaka veza kroz koju ste do tog trena prošli, odjednom vam se čini trivijalna. Shvatate da su svi oni putevi kada ste mislili da ste u vezi s pravim zapravo bili potpuna zabluda. Ova vam veza uliva sigurnost i djeluje kao prava stvar, prenosi cafe.ba.

Bonus video: