Katnić hoće da uhapsi Mandića i Kneževića

Sjedica Administrativnog odbora na kojem će da se raspravlja o skidanju imuniteta poslanicima DF-a, počela je u 15 časova
122 pregleda 370 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.02.2017. 14:42h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je Skupštini Crne Gore zahtjev za odbrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića poslanika u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Specijalno državno tužilaštvo uputilo je 10.02.2017.godine Skupštini Republike Crne Gore zahtjev za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora za A.M. i M. K., poslanike u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je uputio zahtjev Administrativnom odboru na dalje postupanje.

Sjedica Administrativnog odbora na kojem će da se raspravlja o skidanju imuniteta poslanicima DF-a, počela je u 15 časova

Na sajtu Skupštine piše da je "razmatranje zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića, i Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela - Stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 KZ CG i - Pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja iz člana 373 stav 1, u vezi člana 24 st. 2 KZ CG, akt broj Kti-s.br.15/16 od 10. februara 2017. godine".

Mandić je na pres konferenciji nakon hapšenja njegovog vozača Mihaila Čađenovića poručio da će "za svaku glavu koja odleti iz DF-a odlećeće nečija glava”.

Mandić je prošle sedmice pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da hitno smijeni Katnića.

"Taj čovjek je postao opasnost za sve u Crnoj Gori i zato je Stanković dužan da što prije razriješi dužnosti Katnića", rekao je tada Mandić.

Jedan od lidera DF-a rekao je i da će odgovor tog političkog saveza na optužnice protiv njegovih članova zbog dešavanja uoči 16. oktobra biti poznat ako one budu podignute.

Bonus video: